ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ

 

Τις τελευταίες μέρες και ενώ όλος ο κόσμος αναλύει και προσπαθεί να εκλογικεύσει το τι συμβαίνει στην Γαλλία, στην Συρία και πιο μακριά ακόμη στην Βόρεια Κορέα, ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται στην γειτονιά μας, στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το υβριδικό κρατίδιο των Σκοπίων ταράζεται τον τελευταίο καιρό από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις διάφορες εθνικότητες που συνυπάρχουν στην επικράτεια του. Οι Αλβανοί που ζουν εκεί καθοδηγούμενοι από την μητέρα Αλβανία, προχωράνε καθημερινά σε διαδηλώσεις και κάθε είδους ταραχές, προσπαθώντας να πιέσουν με τον τρόπο τους ώστε να αναρριχηθεί στην εξουσία το αλβανικό κόμμα και να επιταχυνθεί με αυτό τον τρόπο η πολυπόθητη ένωση με την Αλβανία και την δημιουργία του μεγάλου κράτους που ονειρεύονται.

Ταυτόχρονα με μια πρωτοφανή δήλωση ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, του δεύτερου υβριδικού κράτους στην περιοχή μας, ανακοίνωσε την επιθυμία του για να ενωθεί και το δικό του ψευδοκράτος με την Αλβανία. Συγχρόνως δημοσιεύονται από επίσημα αλβανικά κέντρα εξουσίας, χάρτες με ελληνικά εδάφη να συμπεριλαμβάνονται στην αλβανική επικράτεια φθάνοντας έως την Άρτα.

Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε ότι χιλιάδες όπλα κρύβονται στα Σκόπια, σταλμένα εκεί από Αλβανούς του UCK και από την βουλγαρική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εξοπλίσει και αυτή με την σειρά της τους Βουλγάρους που διαμένουν εκεί. Επίσης διαχέονται πληροφορίες ότι πολλοί τζιχαντιστές με καταγωγή από το Κόσοβο έχουν περάσει στην γειτονική χώρα και έχουν είδη οργανώσει πολλές ένοπλες ομάδες.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, η ελληνική (;) κυβέρνηση αδιαφορεί για όλα αυτά και ενώ ο κλοιός σφίγγει αυτή συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στοιβάζοντας όλο και πιο πολλούς λαθρομετανάστες μουσουλμάνους σε όλη την επικράτεια, παραχωρώντας τους σπίτια, χρήματα και ό,τι άλλο χρειαστούν.

Ας ελπίσουμε ότι οι δυσμενείς εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων θα περιοριστούν μόνο στα «πρωταγωνιστικά» κράτη και ότι η κρίση δε θα αγγίξει την Ελλάδα, που ζει τη δική της εθνική, αξιακή και οικονομική κρίση.