ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ… ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΑΠ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΟΛΑΣΗ;

Έκκληση προς την διεθνή κοινότητα (στου κουφού την πόρτα…) έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για να χρηματοδοτήσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη Υεμένη, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη επισιτιστική κρίση στον κόσμο.

Μάλιστα, ο Γκουτέρες τόνισε ότι «ένα παιδί μικρότερο των 5 ετών πεθαίνει κάθε 10 λεπτά στην Υεμένη από αίτια που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν», προσθέτοντας ότι «Περίπου 19 εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας, έχουν ανάγκη άμεση από ανθρωπιστική βοήθεια.

Κι εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: γιατί άραγε δεν υπάρχει ούτε ένα «προσφυγάκι» από την Υεμένη στα καραβάνια που καθημερινά πλακώνουν στην Ελλάδα, ενώ οι κάτοικοί της έχουν κάθε λόγο να φύγουν μακριά από την κόλαση της πείνας και του πολέμου;

Είναι προφανές: η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν έχει ακόμα αποφασίσει να χειραγωγήσει τους ανθρώπους αυτούς προς την Ευρώπη. Πιθανότατα τους κρατάει… ρεζέρβα για το μέλλον –όσους απομείνουν!