ΠΩΣ Ο «ΑΛΗΤΗΣ-ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ» ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Γράφει ο Αντίοχος

Το ότι οι στημένες διώξεις του κυκλώματος Σαμαρά- Δένδια-Βορίδη σταμάτησαν την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής το 2013, το γνωρίζουν όλοι και δεν χρειάζεται να μας το πει το «Βήμα» (σχετικό άρθρο «Η θυσία Φύσσα ανέκοψε την επέλαση της Χρυσής Αυγής»).

Ωστόσο, στο δημοσίευμα του Βήματος υπάρχει και μια παράγραφος δυσνόητη, σ’ αυτά που είπαν οι «ερευνητές» στο Βήμα: «η πορεία της Χρυσής Αυγής θα ήταν εκρηκτικά ανοδική, αν δεν είχαν μεσολαβήσει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η σύλληψη, η προφυλάκιση και η παραπομπή σε δίκη βουλευτών του κόμματος. Η κατάσταση σήμερα θα θύμιζε εν πολλοίς Ουγγαρία…».

Αλήθεια, τι εννοούν λέγοντας πως «η κατάσταση σήμερα θα θύμιζε Ουγγαρία»; Τι συμβαίνει στην Ουγγαρία; Υπάρχει στην κυβέρνηση ένα δεξιό πατριωτικό κόμμα συγκεντρώνοντας μεγάλη αποδοχή από τον λαό, υπάρχει ένα ισχυρότατο εθνικιστικό κίνημα, της τάξεως του 20% και μια αριστερά καταγέλαστη και πλήρως περιθωριοποιημένη.

Τι θα συνέβαινε, λοιπόν, αν ο «αλήτης-προδότης-Σαμαράς» (όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της ΝΔ το 1993…) δεν έστηνε την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής; Είναι κοινό μυστικό, πως τότε το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής φθοράς της ΝΔ πήγαινε στην Χρυσή Αυγή και μόνο ελάχιστο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ (που καθόταν «φρόνιμα» μετά το ταξίδι Τσίπρα στην Αμερική στα τέλη του 2012, έχοντας απογοητεύσει τους αντισυστημικούς ψηφοφόρους του που άλλα περίμεναν) ήταν ακόμα πίσω από την ΝΔ, γιατί έχανε προς την Χρυσή Αυγή όσο περίπου έχανε και η ΝΔ – κι αυτό καταγραφόταν ακόμα και στις στημένες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ. Και τι συνέβη αμέσως μετά τις διώξεις; Όλοι οι επιπλέον του 7% των εκλογών του 2012 που δήλωναν πρόθεση ψήφου στην Χρυσή Αυγή, από φόβο, στράφηκαν δημοσκοπικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (που τότε ήταν υπό διάλυση, με αποχωρήσεις βουλευτών, κ.τ.λ.), δίνοντάς τους σαφές πλειοψηφικό ρεύμα, που οδήγησε στην αδυναμία εκλογής προέδρου, στις πρόωρες εκλογές και στο σάρωμα της ΝΔ.

Άρα, αν δεν γίνονταν οι διώξεις, πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κέρδιζε ποτέ την πρωτιά (όπως δεν την κέρδισαν ποτέ και οι «ομογάλακτοι» Podemos στην Ισπανία, υπό σχεδόν παρόμοιες συνθήκες οικονομικής κρίσης…) και ο Καμμένος να έριχνε… αγκίστρι στο γυναικοχώρι του, στην Ικαρία, ως συνταξιούχος πολιτικός.

Δεν εξετάζουμε εδώ αν θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο για την Ελλάδα να παρέμενε η ΝΔ στην εξουσία (πιθανότατα θα ήταν τα ίδια χάλια…), αλλά το ότι ο Σαμαράς πρόδωσε την παράταξη που τον ανέδειξε και τον έκανε ακόμα και πρωθυπουργό! Για τρίτη φορά, μετά την αποστασία του το 1993 και την υπερψήφιση Στεφανόπουλου για πρόεδρο της «δημοκρατίας» τους το 1995, ανέβασε (ή κράτησε, στην περίπτωση του 1995) την αριστερά στην εξουσία!