Η «ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ» ΚΑΙ Η ΟΡΕΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ

Συνεχίζουν απτόητοι οι Αλβανοί να πυροδοτούν ζήτημα «Μεγάλης Αλβανίας», με πρώτο στόχο την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την «μητέρα-πατρίδα».

Με πρώτο τον ίδιον τον πρωθυπουργός της χώρας  Έντι Ράμα, που σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico του Βελγίου ανέφερε ότι «εφόσον η περιοχή της δυτικής Βαλκανικής δεν ενταχθεί στην ΕΕ, τότε η ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο θα είναι η εναλλακτική λύση για να ζήσουν μαζί οι Αλβανοί».

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» ότι «εάν η Ευρώπη μας κλείσει την πόρτα τότε όλοι οι Αλβανοί θα ζήσουν σε ένα και ενιαίο κράτος».

Το μεγαλοαλβανικό παραλήρημα τρίτωσε με δηλώσεις του Γιονούζ Μουσλίου, δημάρχου της πόλης Μπουγιάνοβατς στην κοιλάδα του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας όπου κυριαρχούν οι Αλβανοί: «Η ένωση Αλβανίας και Κοσόβου χωρίς την ένταξη και της κοιλάδας του Πρέσεβο δεν θα είχε κανένα νόημα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουμε στην Σερβία ότι η περιοχή αυτή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Αλβανίας».

Και βέβαια, επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, σήμερα είναι το Κοσσυφοπέδιο, «αύριο» τα μισά Σκόπια και «μεθαύριο» η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία!

Εν τω μεταξύ, άχνα περί του αλβανικού εθνικισμού δε βγάζει η ντόπια αριστερά – κυβερνώσα και μη. Ίσως δεν… προλαβαίνει κιόλας, καθότι ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καταπολέμηση του ελληνικού εθνικισμού!