ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ» ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΛΙ… ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το 20ο Συνέδριο του… τιμημένου κουκουέ, στο οποίο τα συντρόφια αποκήρυξαν τους… πάντες: Κινέζους, Κουβανούς, Βιετναμέζους, Βορειοκορεάτες, ακόμα και τον Μαδούρο.

Σας θυμίζουμε την αποκήρυξη:

«Η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα χειροτέρευσε μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μετά την εδραίωση των καπιταλιστικών σχέσεων στην Κίνα και στη συνέχεια την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Κούβα που για δεκαετίες επεδίωκαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στηριγμένες βέβαια και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Κομμουνιστικά Κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία ερμηνεύουν αυτή την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων ως «σοσιαλισμό με αγορά», απεμπολώντας βασικές νομοτέλειες της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής οικοδόμησης…».

Χθες, όμως, το… τιμημένο τα ξέχασε όλα αυτά που έσερνε στα συντρόφια από την Κούβα και ο αρχικουκουές Κουτσούμπας συναντήθηκε στο μαυσωλείο του Περισσού με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Εντουάρντο Ροντρίγκες Παρίλια, πλέκοντας το εγκώμιο του κουβανικού μοντέλου.

Άραγε, τι άλλαξε μέσα σ’ έναν μήνα; Λέτε να φιλοτιμήθηκαν τα συντρόφια από την Κούβα να στείλουν φράγκα στα ταμεία των αχόρταγων του Περισσού, υπό μορφήν… διεθνιστικής βοήθειας;