ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

 

Γράφει ο Μεγάλος.

Φαντάσου λέει χρυσαυγίτες με ρόπαλα κράνη τσεκούρια και βόμβες να επιτεθούν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα γίνει…

Τα ΜΜΕ μας απασχολούν με τον Σώρρα για να αποσπάσουν την προσοχή μας από το Survivor.

Και κάπως έτσι, περάσαμε από το «τι θα γίνει τώρα με την Ελλάδα;» στο «τι θα γίνει τώρα με το Survivor.

Τιμητική ημερίδα για τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Και την σκηνή που έμενε ο καταζητούμενος Κουφοντίνας σκέφτεται να κάνει μουσείο η κυβέρνηση.

Να απαγορευτεί στον γιο του Μπελογιάννη η είσοδος στο μουσείο του πατέρα του…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (υιός): Από τα Χριστούγεννα του ΄63 μέχρι την Δικτατορία πήγαινα κι εγώ συνεχώς στα γραφεία της ΕΔΑ, όπου άκουγα όλο τον κόσμο.
Έβλεπα, λοιπόν, πως πολλοί στην ΕΔΑ ήταν αγράμματοι. Θυμάμαι ένα στέλεχος να λέει συνέχεια «παρρησία όλων» κι εγώ, παιδί της Έκτης Δημοτικού, την διόρθωνα: «Παρουσία», της έλεγα. Αλλά όλοι αυτοί οι αγράμματοι έπρεπε να κυριαρχήσουν. Και όλο αυτό που έβλεπα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαπαιδαγώγησή μου. 
Αναρωτιόμουν τι γυρεύει η Έλλη (σ.σ.: Έλλη Παππά, μητέρα του και σύντροφος του Μπελογιάννη), που ήξερα ότι ήταν μορφωμένη, με όλους αυτούς τους αγράμματους… Το 1974 αναρωτιόμουν γιατί πήγαν και σκοτώθηκαν. 
Μετά το 1989 έλεγα: Για όνομα του Θεού, γι΄ αυτό το τερατούργημα θυσιάστηκαν; Και σκεφτείτε τώρα εμένα, να μου λένε διάφοροι, ως τη δεκαετία του ’80, «παιδάκι μου, να γίνεις σαν τον πατέρα σου και να τον ξεπεράσεις».
Δηλαδή, στα δικά τους μυαλά, να δώσω τη ζωή μου για τον Μπρέζνιεφ και τον Φλωράκη και πιο πριν για τον Κολιγιάννη. Ή πολλώ μάλλον, που σήμερα θα έφτανε τα όρια του κωμικού, για την Αλέκα (Παπαρήγα). Θα δίνατε εσείς τη ζωή σας για την Αλέκα;
Αυτά τα όμορφα έχει δηλώσει ο γιος του άνθρωπου με το… γαρύφαλλο. 

Επίδοξος αντικαταστάτης του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει να ψηφίσει αυτά που ψηφίζει ο Τσίπρας.

Δηλαδή, το πρόβλημα του Μητσοτάκη -ο οποίος περιβάλλεται από φρέσκα πρόσωπα, όπως ο Βασίλης Κικίλιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης- είναι ότι τα ψηφίζει ο Τσίπρας και όχι αυτός.

Τελικά, είναι ανίκητη η προσωπική φιλοδοξία για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Βέβαια, οι προσωπικές φιλοδοξίες μέσα στα συντρίμμια καταντούν γελοίες.

Ήταν προφανές πως και το τρίτο Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και οδηγούσε ντουγρού στην επίσημη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.

Η Ελλάδα εφαρμόζει το σχέδιο Σόιμπλε. Τώρα περιμένουμε να δούμε σε ποιου τα χέρια θα σκάσει η βόμβα.

Εκεί όλα θα κριθούν από το πώς θα αντιδράσουν οι Έλληνες πολίτες.

Εγώ προβλέπω λαϊκό ξεσηκωμό. Εκτός αν έχει ξεκινήσει το νέο Survivor.

Ευτυχώς που υπάρχουμε κι εμείς συναγωνιστές… Ευτυχώς.

unpolitical