ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»;

Γράφει ο Αντίοχος

Δύο διαφορετικές και φαινομενικώς άσχετες μεταξύ τους ειδήσεις, υπάρχουν αυτές τις μέρες στην ειδησεογραφία. Η πρώτη, αφορά χιλιάδες σπίτια φορολογουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς, με το υπουργείο Οικονομικών να είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει τον νόμο, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που αδυνατεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς, να το παραχωρεί στο Δημόσιο.

Και τι θα τα κάνει όλα αυτά τα σπίτια του κοσμάκη το Δημόσιο, δηλαδή η συγκυβέρνηση των συριζοψεκασμένων; Η μία εκδοχή είναι να τα πουλήσει –«κοψοχρονιά»!- στα ντόπια και ξένα κοράκια, που παραμονεύουν. Όμως, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, που έχει σχέση με την δεύτερη είδηση: ο υπουργός Λαθρομετανάστευσης Μουζάλας ανακοίνωσε χθες την «μετεγκατάσταση» των λεγομένων «προσφύγων» σε διαμερίσματα, τα οποία θα ενοικιαστούν για τον σκοπό αυτό – όπως είπε.

Μήπως, όμως, επειδή στην πορεία θα διαπιστωθεί ότι το κόστος ενοικίασης (συν η πληρωμή των λογαριασμών, συν τα χρήματα που θα δίνουν στα «προσφυγάκια» για φαγητό, συν τα υπόλοιπα έξοδα…) είναι πολύ μεγάλο, θα τα εγκαταστήσουν «προσωρινά» στα σπίτια που θα χάνουν οι μη προνομιούχοι Έλληνες, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου κληρονομιάς; Κι όπως γνωρίζετε, στη χώρα αυτή «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Μήπως, εν τέλει, αυτό είναι το σχέδιό τους ευθύς εξ’ αρχής και δεν το μαρτυράνε; Να πάρουν τα σπίτια από τους Έλληνες για να εγκαταστήσουν μέσα «προσφυγάκια»;