ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ… ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ; ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!

Έναν πολύ… «βολικό» τρόπο, για να περιέλθουν στο δημόσιο χιλιάδες σπίτια φορολογουμένων που δεν μπορούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς φέρεται ότι εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται «πηγές» από το περιβάλλον της υφυπουργού Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο νόμος, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που αδυνατεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς, να το παραχωρεί στο Δημόσιο. Αυτή η διάταξη υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία, αλλά είναι απαραίτητη μία υπουργική απόφαση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.
Και μετά, το –αθάνατο!- ελληνικό δημόσιο, θα το πουλάει κοψοχρονιά στα γνωστά κοράκια –ντόπια και ξένα, καταβάλλοντας βεβαίως και την απαραίτητη «μίζα» στα συντρόφια που θα βρίσκονται στις «κατάλληλες» θέσεις! Τα οποία, κάποτε έσκουζαν παραπλανητικά «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», αλλά στην πραγματικότητα εννοούσαν «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» – που είναι και σωστό από μαρξιστική άποψη!