ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FACEBOOK… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟ FACEBOOK ΔΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

 

Γράφει ο Αντίοχος

Τσουχτερά πρόστιμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, στην περίπτωση που δεν αφαιρούν άμεσα αναρτήσεις με σχόλια «μίσους» (εδώ εννοούνται βεβαίως τα εθνικιστικού περιεχομένου και μόνον αυτά…) και δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα όσων αναρτούν τέτοια μηνύματα, ενέκρινε αυτές τις μέρες, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο. Το προσχέδιο του νόμου προβλέπει διορία 24 ωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαγράψουν ή να μπλοκάρουν εμφανώς «εγκληματικό» περιεχόμενο και επτά ημερών για να αντιμετωπίσουν λιγότερο ξεκάθαρες περιπτώσεις, με την υποχρέωση να αναφέρουν και πάλι στο άτομο που κατέθεσε την καταγγελία (δηλαδή, στους ακροαριστερούς ρουφιάνους…) το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πέφτουν γερά πρόστιμα – τα οποία, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, στην Γερμανία πληρώνονται μέχρι τελευταίου σεντς…

Το ύψος αυτών των προστίμων θα είναι για την εταιρία έως 50 εκατ. ευρώ και για τον επικεφαλής εκπρόσωπό της στη Γερμανία, έως 5 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, «σχόλια μίσους» θα θεωρούνται η άρνηση του ολοκαυτώματος ή η υποκίνηση μίσους σε βάρος «μειονοτήτων».

Μάλιστα, ο υπουργός «δικαιοσύνης» της Γερμανίας, ονόματι Χάικο Μάας, δήλωσε ότι θα επιδιώξει να «πιέσει» (με ποιον τρόπο άραγε;) για ανάλογους κανόνες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Πάντως, το Facebook στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να το πιέσει καθόλου! Λογοκρίνει και εξαφανίζει άμεσα όλους τους εθνικιστικού περιεχομένου λογαριασμούς των χρηστών του!