ΟΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΗ «ΒΡΑΤΣΑΝΟΥ»… ΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΚΑΘΑΡΙΣΕ 450+150+1=601 ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!

 

Γράφει ο Αντίοχος

Σε χθεσινή μας ανάρτηση, σας ενημερώσαμε για τον σκληρό σταλινικό κομμουνιστοσυμμορίτη «Βρατσάνο» (επαναστατικό ψευδώνυμο του Αντώνη Αγγελούλη), το όνομα του οποίου έδωσε ο mister Tsipras σε μια από τις σήραγγες των Τεμπών.

Σήμερα, θα σας ενημερώσουμε και για τα… ηρωικά του κατορθώματα κατά την περίοδο της κατοχής, με θύματά του… χιλιάδες Γερμανούς. Διαβάστε πως με μια και μόνη ανατίναξη (σε… άγνωστο τόπο), προκάλεσε τον θάνατο… 450+150+1=601 Γερμανών:

«Κορυφαίο επίτευγμα της αντιστασιακής σαμποταριστικής δράσης του Αντώνη Βρατσάνου είναι η υπό την καθοδήγησή του ανατίναξη από το Τάγμα Μηχανικού, της «Ταχείας 53» (γερμανικής αμαξοστοιχίας που κατευθυνόταν στο Ανατολικό Μέτωπο), στις 23 Φλεβάρη του 1944. Η στρατηγικής σημασίας επιχείρηση αυτή θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ στην Ευρώπη κατά των Γερμανών ναζί. Η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη με Γερμανούς αξιωματικούς και στρατιώτες και η ανατίναξή της στοίχισε στους κατακτητές 450 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός με το επιτελείο του και 150 αξιωματικοί της Βέρμαχτ».

Πως είπατε; Δεν έχετε τίποτα ακουστά για την «Ταχεία 53» και την ανατίναξή της και μάλιστα με τόσα πολλά θύματα; Γιατί, ο «Βρατσάνος» είχε;