ΜΑΖΩΞΗ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ»: ΜΟΝΟΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ JOBBIK ΔΕΝ EINAI ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μάζωξη ακροαριστερών (που εμφανίζονται ως… καθωσπρέπει δημοκράτες) «αλληλέγγυων» έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, με αφορμή τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Γαλλία. Τη μάζωξη διοργάνωσε η γνωστή ΜΚΟ Solidarity Νow, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα και σ’ αυτήν πρωταγωνίστησαν οι Δάφνη Χαλικιοπούλου, Ζαν-Πολ Γκοτιέ, Καρίμ Αμελάλ, Κωστής Παπαϊωάννου, Αντέα Γκιγιό και Νίκος Σμυρναίος.

Ένα από τα συμπεράσματα των ακροαριστερών, ήταν ότι όλα τα λεγόμενα «ακροδεξιά» κόμματα της Ευρώπης έχουν μεταλλαχθεί, εκτός από δύο: την Χρυσή Αυγή και το ουγγρικό Jobbik. Ιδού: «Με εξαίρεση την υπόδικη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που είναι συγκροτημένη στα πρότυπα του Χίτλερ, και το αντίστοιχο φασιστικό μόρφωμα της Ουγγαρίας, το Γιόμπικ, βλέπουμε τα κόμματα της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς να προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ρατσιστικές ιδέες τους και να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα που παίρνει αποστάσεις από την ιδεολογία, τη ρητορική και τις πρακτικές του ναζισμού και του φασισμού. Τα παρακολουθούμε, εκμεταλλευόμενα τα μίντια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να επιχειρούν να «καλλωπίσουν» τον λόγο τους, να «φτιασιδωθούν», να «ανακαινίσουν» την εξωτερική τους πρόσοψη…».

Και βέβαια, πέρα από το γνωστό παραμύθι περί χιτλερισμού, η αλήθεια είναι ότι μόνο η Χρυσή Αυγή και το Jobbik παραμένουν ιδεολογικώς καθαρά και ασυμβίβαστα εθνικιστικά κινήματα. Για τα υπόλοιπα, κι εμείς έχουμε τις… αμφιβολίες μας!