ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»; ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ»;

Γράφει ο Αντίοχος

Από τον Οκτώβριο κρατάει αυτή η «κολόνια» της αξιολόγησης και των νέων μέτρων που θα την συνοδεύουν. Που πότε έρχεται πολύ κοντά σε συμφωνία και πότε απομακρύνεται. Φτάσαμε αισίως στον Απρίλιο κι ακόμα συνεχίζεται το ίδιο βιολάκι. Τι τρέχει;

Είναι απλό! Το στημένο στα τέσσερα συριζοψεκασμένο λεχριταριό έχει ζητήσει από τους διεθνείς τοκογλύφους μία και μοναδική χάρη: να καθυστερήσει η «συμφωνία»* όσο το δυνατόν περισσότερο και να ολοκληρωθεί κυριολεκτικά στο παρά πέντε! Αφενός μεν για να φαίνεται στο πόπολο ότι γίνονται «σκληρές διαπραγματεύσεις» (ενώ μέσα στις κλειστές αίθουσες οι «σκληροί διαπραγματευτές» Τσακαλώτοι και οι επίσης «σκληροί» εκπρόσωποι των τοκογλύφων πίνουν τα ποτάκια τους και λένε… ανέκδοτα για να περνάει η ώρα) και αφετέρου για να φτάσουμε στο «σημείο μηδέν» και να εμφανιστεί τότε η συγκυβέρνηση των ξεφτιλισμένων, πως αναγκάστηκε να υποχωρήσει την τελευταία στιγμή για να μην… πτωχεύσουμε και πως υπόγραψε με… βαριά καρδιά!

Άλλωστε, το ίδιο κόλπο –αλλά με περισσότερη τεχνητή ένταση και εικονικούς διαξιφισμούς- έγινε και πριν από την επαίσχυντη υπογραφή του 3ου Μνημονίου.

*Βάζω τη λέξη συμφωνία εντός εισαγωγικών, διότι δεν θα γίνει καμμία συμφωνία! Οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους μονομερώς –όπως συμβαίνει πάντα!- και οι ξεφτιλισμένοι θα υπογράψουν ότι θα τους πασάρουν – αλλά με… βαριά καρδιά!