ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ – ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΚΙΝΑ, ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΒΙΕΤΝΑΜ!

Γράφει ο Αντίοχος

Εχθές, σας παρουσιάσαμε την επίσημη αποκήρυξη του τελευταίου σταλινικού καθεστώτος στον κόσμο, της Βορείου Κορέας, από το… τιμημένο κουκουέ. Και δεν ήταν μόνο η Β. Κορέα που αποκηρύχθηκε, αλλά και οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες Κομμουνιστικά Κόμματα βρίσκονται στην εξουσία, όπως η Κίνα (όλε!), η Κούβα (όλε!) και το Βιετνάμ (όλε!).

Η αποκήρυξη των… προδοτών του σισιαλισμού (που’ λεγε κι ο σύντροφος Χαρίλαος, στα… βλάχικα), υπάρχει στην εισήγηση της Κ.Ε. του… τιμημένου προς τους συνέδρους –που έγινε δεκτή με ποσοστά πάνω από 99%- και ειδικότερα στο κεφάλαιο «Η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα και η δράση του ΚΚΕ».

Ιδού η αποκήρυξη:

«Η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα χειροτέρευσε μετά την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μετά την εδραίωση των καπιταλιστικών σχέσεων στην Κίνα και στη συνέχεια την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Κούβα που για δεκαετίες επεδίωκαν τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στηριγμένες βέβαια και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες. Κομμουνιστικά Κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία ερμηνεύουν αυτή την ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων ως «σοσιαλισμό με αγορά», απεμπολώντας βασικές νομοτέλειες της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής οικοδόμησης. Υιοθετούν όλο το αναθεωρητικό και οπορτουνιστικό οπλοστάσιο που υπονόμευσε σταδιακά στην ΕΣΣΔ τις σοσιαλιστικές σχέσεις, κάλυψε ιδεολογικά οικονομικές λειτουργίες υπεξαίρεσης υπερπροϊόντος, δημιούργησε προϋποθέσεις ατομικής αντί κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, οδήγησε τελικά στην ανατροπή του σοσιαλισμού. Αρνούνται βασικές αρχές της σοσιαλιστικής επανάστασης, όπως ότι η σοσιαλιστική βάση δεν μπορεί να δημιουργηθεί εάν δεν εξαλειφθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ότι ο καπιταλισμός και ο κομμουνισμός είναι τρόποι παραγωγής ανταγωνιστικοί και αλληλοαποκλειόμενοι που δεν μπορούν ποτέ να συνυπάρχουν στο πλαίσιο μιας ενιαίας κοινωνίας, ενός ενιαίου κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Αρνούνται ότι η σταδιακή υποχώρηση των σχέσεων κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής και των υπηρεσιών προς όφελος της ατομικής -πολύ περισσότερο της καπιταλιστικής- ιδιοκτησίας, πολλαπλασιάζει την τάση κυριαρχίας -και εντέλει ολοκληρωτικής επιβολής- των καπιταλιστικών σχέσεων, αλλάζει το χαρακτήρα της εργασίας, των κομμάτων και των κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από τους τίτλους και τους αυτοπροσδιορισμούς».

(ΥΓ) 1: Τιμημένο κουκουέ: το μόνο… γνήσιο στον κόσμο ολάκερο! Σήκω Στάλιν να χαρείς!

(ΥΓ) 2: Και αφήστε τις… κακές γλώσσες να λένε πως οι αποκηρύξεις γίνονται γιατί τα συντρόφια αρνούνται να καταβάλλουν… διεθνιστική αλληλεγγύη (φράγκα!) στην… εταιρεία του Περισσού!