ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. – ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ

Στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των διαφόρων περιφερειών της Ευρώπης, έδωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με αυτά, τρεις περιφέρειες της Ελλάδας συγκαταλέγονται στις φτωχότερες της ΕΕ. Πρόκειται για τις περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας.

Συνολικά 11 ελληνικές περιφέρειες βρίσκονταν το 2015 κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία.

Έτσι, το 2015, το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (εκφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης) διαμορφώθηκε στο 68% του μέσου κοινοτικού. Μόνο η Αττική (93% του κοινοτικού ΑΕΠ) και το Νότιο Αιγαίο (76%) κατέγραψαν κατά κεφαλήν ΑΕΠ άνω του 75% του κοινοτικού.

Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα, το 2015 σημειώθηκε στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ήπειρο (48%) και στην Δυτική Ελλάδα (50%). Αλλά και οι υπόλοιπες περιφέρειες δεν πάνε πίσω: η Θεσσαλία με 51%, η Κεντρική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο με 52%, η Πελοπόννησος με 56%, η Στερεά Ελλάδα και η Κρήτη με 58%, η Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά με 63%.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των Μνημονίων, νέων και παλιών, αριστερών και ψοφοδεξιών!