ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ (ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…) – ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Γράφει ο Αντίοχος

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», κραυγάζει κάθε λίγο και λιγάκι η αριστεράντζα, εννοώντας όμως του εργάτη των… άλλων, όχι του δικού της! Ο οποίος τρώει στη μάπα όλα τα… καλούδια που προβλέπουν οι εργασιακοί νόμοι του μνημονιακού ψευδοκράτους, συμπεριλαμβανομένων και των… καλών απολύσεων – εφόσον το αφεντικό που τις κάνει είναι αριστερό…

Σήμερα, λοιπόν, έγινε μια (αθόρυβη – τα καθεστωτικά ΜΜΕ την ξεπερνούν ως μη γενόμενη…) 4ωρη στάση εργασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό του παρδαλού συνονθυλεύματος ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», λόγω της… καλής απόλυσης της δημοσιογράφου Κατερίνας Κανάκη.
Ιδού και η καταγγελία της… καλής απόλυσης (και όχι μόνον, αλλά και των κόλπων που χρησιμοποιεί η… καλή αριστερή εργοδοσία για να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους…), από τους… «μελλοθάνατους» συναδέλφους της, που παίρνουν… σειρά για… καλή απόλυση:

«Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Κόκκινου με ευρύτατη πλειοψηφία (μία ψήφος κατά), αποφασίζει τα εξής:

-Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για απόλυση της συναδέλφισσάς μας Κατερίνας Κανάκη, στην οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να εργάζεται στον σταθμό μετά τις 31 Μαρτίου.

-Καταγγέλλουμε την απόπειρα της διοίκησης να παρουσιάσει την απόλυση ως «μη πρόσληψη». Η συναδέλφισσα εργάζεται στον σταθμό, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από την 1η Ιουνίου του 2016. Για αυτούς τους 10 μήνες εργασίας έχει λάβει έως τώρα δύο δόσεις των 400 (τετρακόσια) ευρώ.

-Καταγγέλλουμε με αγανάκτηση τη μεθόδευση της διοίκησης, η οποία αφού κωλυσιέργησε επί 9μηνο, παριστάνοντας ότι αναζητά τρόπους πρόσληψης, έκανε μια παραπειστική σύμβαση 15 ημερών στις 17 Μαρτίου, προκειμένου να μπορεί να επικαλεσθεί μαθητεία και λήξη σύμβασης στη συνέχεια. 

-Θεωρούμε την απόλυση της συναδέλφισσας αρχή δυσμενών εξελίξεων, που απειλούν όλες τις εργασιακές σχέσεις στο Κόκκινο, δεδομένων και των ιταμών σχετικών αποστροφών από μέλη της διοίκησης («όποιος δεν αντέχει να φύγει» κ.λπ.)

-Δηλώνουμε ότι ούτε η απόλυση ούτε η κοροϊδία από μέρους της διοίκησης γίνονται ανεκτές και ότι απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας. Διαφορετικά προχωρούμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις διαρκείας, ξεκινώντας με στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου, από τις 08:00 πμ μέχρι τις 12:00. 

-Προβαίνουμε σε άμεση καταγγελία στο ΣΕΠΕ, σχετικά με την απόλυση και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στην περίπτωση της συναδέλφισσας Κατερίνα Κανάκη

-Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία διαλόγου με τη διοίκηση του σταθμού μέχρι την ανάκληση της απόλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της προγραμματισμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 31/3.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Κόκκινο».

Τα σχόλια δικά σας…
(ΥΓ): Έχει γούστο να καταγγείλουν την συγκεκριμένη απόλυση οι εναπομείναντες (γιατί οι υπόλοιποι… απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημίωση…) του τμήματος ΜΜΕ του ΠΑΜΕ!