ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΚ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γράφει ο Αντίοχος

Σωρεία χαιρετιστήριων μηνυμάτων ενόψει του 20ου του Συνεδρίου –που αρχίζει την Πέμπτη- λαμβάνει το… τιμημένο κουκουέ, από τα –συνήθως περιθωριακά- απομεινάρια του απάνθρωπου σταλινισμού.

Ωστόσο, μεταξύ των μηνυμάτων –τα οποία προβάλλει υπερηφάνως η κουκουεδία- υπάρχει κι ένα από το διόλου περιθωριακό Κ.Κ. Πορτογαλίας. Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν, σας πληροφορούμε ότι από τον Οκτώβριο του 2015 υπάρχει στην Πορτογαλία (η οποία εξακολουθεί να είναι χώρα-μέλος του «ψυχροπολεμικού» -σύμφωνα με το… τιμημένο- ΝΑΤΟ και της «λυκοσυμμαχίας» -σύμφωνα πάντα με την κουκουέδικη ορολογία- της Ευρωπαϊκής Ένωσης…) μια συγκυβέρνηση «Λαϊκού Μετώπου», με κυρίαρχη δύναμη το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το ΠΑΣΟΚ της Πορτογαλίας…) και συγκυβερνώντα ένα κόμμα τύπου ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ. Πορτογαλίας, το οποίο μαζί με το ΚΚΕ θεωρούνται τα τελευταία ισχυρά σταλινικά κόμματα της Ευρώπης! Μάλιστα, για την συμμετοχή του Κ.Κ. Πορτογαλίας στη συγκυβέρνηση, δεν έφερε καμμία αντίρρηση ούτε η αμερικάνικη κυβέρνηση, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η «λυκοσυμμαχία» της Ε.Ε. Τόσο έμπιστο είναι!

Πως και… καταδέχτηκαν τα κυβερνητικά συντρόφια του Κ.Κ. Πορτογαλίας να στείλουν χαιρετιστήριο μήνυμα στους κουκουέδες; Προφανώς, αναγνωρίζουν ότι παρ’ ότι δεν συμμετέχουν επισήμως στη συγκυβέρνηση της Ελλάδος, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος – και μάλιστα το μακρύ του χέρι!

Επιπλέον, οι Πορτογάλοι σταλινικοί αναγνωρίζουν ότι οι κουκουέδες ήταν οι… πρωτοπόροι της συγκυβέρνησης με «αστικά» κόμματα, και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους, καθώς το 1989, όταν γκρεμιζόταν το σιδηρούν παραπέτασμα, το ΚΚΕ συγκυβέρνησε και με την νουδούλα (κυβέρνηση Τζανετάκη) και με κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και νουδούλα (κυβέρνηση Ζολώτα)!