ΤΟ ΔΝΤ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο… ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΗΣ

Μεγάλη αγωνία στην νουδούλα, προέκυψε μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, αλλά πολύ γρήγορα πήγε… η καρδιά των νουδούληδων στη θέση της.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος των εργασιών του Ecofin (Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), είπε τα εξής: «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

Ωστόσο, αξιωματούχος του ΔΝΤ, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg διέψευσε ότι το ΔΝΤ απαιτεί από την νουδούλα (και τα υπόλοιπα κόμματα του… ευρωπαϊκού τόξου) την μαζική υπερψήφιση των νέων μέτρων.

Μάλλον, λοιπόν, τη γλιτώνει ο Κούλης Νουδούλης και θα μπορέσει ανέτως να δώσει αντιπολιτευτικό σώου και να παραστήσει τον… αντίθετο, για τα μάτια του κόσμου. Άλλωστε, είναι δεδομένη η δέσμευσή του ότι θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα όταν (και αν…) γίνει πρωθυπουργός. Οπότε, αφού έτσι κι αλλιώς είναι… δεσμευμένος, γιατί να τον φέρουν οι αφέντες του σε δύσκολη θέση και να κινδυνεύσει να κινδυνεύσει να χάσει ψήφους προς την Χρυσή Αυγή;