ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!

Πανικόβλητοι οι συριζοψεκασμένοι ξεφτίλες από την ένταση που έχουν δημιουργήσει οι Τουρκαλάδες με την… μισή Ευρώπη και φοβούμενοι ότι θα ξεσπάσει απάνω τους, έκαναν έναν τεμενά στον Πασά τους, για να τους λυπηθεί.

Έτσι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων με την συμμετοχή Τούρκων υπουργών, εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (και κατά δήλωσή του «ταξικός αποστάτης»), Κατρούγκαλος πήρε το μέρος του Πασά: «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

ΚΙ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους κυβερνώντες να επιτρέψουν ανάλογες συγκεντρώσεις στην Θράκη, ο κομμουνιστής υπουργός έδωσε το «πράσινο φως»: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους…».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι με τις συγκεντρώσεις αυτές, για ένα εσωτερικό ζήτημα της Τουρκιάς, η –σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης- μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μετατρέπεται αυτομάτως σε τουρκική, και με την άδεια των ελληνικών «αρχών»!

Εύγε γραικύλοι!