ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Πλατσατούρας

Μόλις λίγες μέρες  πριν τις εκλογές στην Ολλανδία, με όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι οι εθνικιστές του Γκ. Βίλντερς θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των ολλανδικών εκλογών, σε μια προεκλογική εκστρατεία που επικεντρώθηκε στο Ισλάμ,  η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την προσγείωση της πτήσης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου , σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει το ρεύμα νίκης που έχουν οι εθνικιστές του  Γκ. Βίλντερς.  Αυτό δεν μπορεί παρά να  θεωρηθεί  μια μεγάλη νίκη του  Γκ. Βίλντερς, αφού ουσιαστικά υιοθέτησαν τις θέσεις του. Ο Γκ. Βίλντερς στις 5 Μαρτίου είχε δηλώσει:

«Θα κήρυσσα… όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata»

Αμέσως μετά την απόφαση του Ολλανδού πρωθυπουργού,  ο Γκ. Βίλντερς δήλωσε, ότι ολλανδική κυβέρνηση έδρασε με γνώμονα την εκλογική αναμέτρηση και όχι σύμφωνα με τα πιστεύω της.

Άσχετα όμως της πολιτικής σκοπιμότητας που είχε η απόφαση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε , οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή την στάση οφείλει να κρατήσει όλη η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία και τον Ερντογάν. Ενός Ερντογάν  που από εχθές προσπαθεί να εφαρμόσει τακτικές ανάλογες με αυτές που συμβαίνουν στην Δυτική Θράκη με την ανοχή της εθνοπροδοτικής Ελληνικής κυβέρνησης, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν Τούρκικες παροικίες . Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στην Ολλανδία όπου ο Ερντογάν αμόλησε τους Γκρίζους Λύκους θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να αντιληφθεί όλη η Ευρώπη τι πραγματικά σημαίνει Τουρκία.