ΤΕΛΙΚΑ, ΜΗΠΩΣ ΟΙ «ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ;

imagehandler-2

Κατ’ αρχάς, να δούμε την παραπληροφόρηση των καθεστωτικών ΜΜΕ. Ιδού η «είδηση» που σέρβιραν χθες στους αναγνώστες τους: «Σοκάρει η καμπάνια της ιταλικής ακροδεξιάς: “Οι πρόσφυγες δεν αξίζουν σεβασμό”».

Βέβαια, οι περισσότεροι αναγνώστες διαβάζουν μόνο τους τίτλους κι όχι τα περιεχόμενα, γι’ αυτό και στους τίτλους βάζουν τα… δυνατά τους οι –σύμφωνα με τα συντρόφια τους, που όπως και να’ χει τους ξέρουν καλύτερα από μας- «αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι»!

Ποια είναι η αλήθεια; Πως τα μέλη της Casa Pound ανήρτησαν χιλιάδες πανό σ’ ολόκληρη την Ιταλία, πανό που έγραφαν πως: «Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό».

Στην δε ανακοίνωση που ακολούθησε, οι Ιταλοί εθνικιστές επισημαίνουν τα κάτωθι: «Ορισμένοι μπορεί να σοκαριστούν από το μήνυμά μας. Όμως όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει λάβαρό τους την υποκρισία, γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατό να μπουν στην ίδια μοίρα αυτός που εγκαταλείπει τη χώρα του και την οικογένειά του στην τύχη τους και αυτός που μάχεται για την ελευθερία του λαού του».

Κι εδώ προκύπτει αμείλικτα το εξής ερώτημα: όλοι αυτοί οι νέοι άνδρες που έρχονται στην Ελλάδα και την Ιταλία με τον μανδύα του «πρόσφυγα», μήπως είναι λιποτάκτες του συριακού και του ιρακινού στρατού; Ε, συντρόφια;