ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΖΟΥΡΑΡΙ: Ε ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»!

 

school1

Γράφει ο Αντίοχος

Με χθεσινό μου δημοσίευμα, αναρωτιόμουν γιατί να πηγαίνουν τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» στα σχολεία αποκλειστικά και μόνον των λαϊκών συνοικιών της Αθήνας, κι όχι σ’ αυτά των… ευγενών προαστίων.

Σήμερα, ο υφυπουργός Παιδείας Ζουράρις –και μπράβο του!- προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και ως αρμόδιος επί της Παιδείας παρατήρησε πως και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται μόνο σε δημόσια σχολεία!

Μάλιστα, ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι δε θα μείνει στα λόγια, αλλά θα κάνει σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ε, δεν πρόλαβε καλά-καλά να το πει και ακολούθησε μεγαλοπρεπέστατο άδειασμά του από τον σύντροφο υπουργό Παιδείας, που απέρριψε ασυζητητί την πρότασή του:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των  παιδιών των προσφύγων», τόνισε το υπουργείο Παιδείας. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Έτσι, τα συντρόφια! Τα «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» θα πηγαίνουν μόνον στα σχολεία της φτώχειας και της δυστυχίας, κι όχι στα «καλά» σχολεία των μπούληδων της πλουτοκρατίας! Είπαμε, έχουμε κι ένα… επίπεδο! Μην τα… ισοπεδώνουμε όλα!
(ΥΓ): Επαναλαμβάνω: όταν δω έστω κι ένα «εμβολιασμένο προσφυγόπουλο» συμμαθητή των τσιπρόπαιδων, καμμενόπαιδων, μητσοτακόπαιδων, κουτσουμπόπαιδων και πάει λέγοντας, θα κρεμάσω μια… ταμπέλα στο λαιμό μου που θα λέει «μετανοημένος ρατσιστής» και θα… υποδέχομαι «εμβολιασμένα προσφυγόπουλα» που θα πρωτοπηγαίνουν στο σχολείο!