ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ… ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΑΛΜΕ) ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΠΗΡΕ Ο ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

lesvos_dhmarxos

Ξεκίνησαν φουριόζοι για το βραβείο Νόμπελ, αλλά πήραν τελικά το βραβείο της… παρηγοριάς. Μπορεί να τους… έριξε η Νέα  Τάξη Πραγμάτων, αλλά δεν τους ξέχασε τελείως! Οι υπηρεσίες τους δεν πήγαν στράφι…

Στους «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους» δημάρχους Λέσβου και Λαμπεντούζας Ιταλίας, λοιπόν, απονέμεται το φετινό βραβείο Ούλοφ Πάλμε για «τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Το αιτιολογικό της επιτροπής του βραβείου είναι ότι οι δύο δήμαρχοι «από κοινού με τους δημότες και τις τοπικές κοινωνίες τους αγκάλιασαν τους φυγάδες του πολέμου, του τρόμου και της εξαθλίωσης. Σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο εκείνοι υπογράμμισαν το ανθρωπιστικό πρόσταγμα: Ότι είναι πιο σημαντικό να προστατεύεις ανθρώπους απ’ ό,τι σύνορα. Τα δύο νησιά της Ευρώπης, η Λέσβος στην Ελλάδα και η Λαμπεντούζα στην Ιταλία, έχουν καταστεί σύμβολα του έργου διάσωσης και ασύλου για την προσφυγιά. Επιβραβεύοντας τους δημάρχους τους επιβραβεύεται επίσης το θάρρος, οι θυσίες και η ανθρωπιά των νησιωτών δημοτών τους».

Εύγε ψεκασμένε δήμαρχε Λέσβου! Και σε καλή μεριά τα 75.000 δολλάρια που συνοδεύουν το βραβείο!