ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΥΒΑ ΚΑΙ ΡΕΜΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΤΟΥΣ;

remos_rouvas

Δύο είναι -μέχρι ώρας- οι καλλιτέχνες που προαλείφονται για τα ψηφοδέλτια της νουδούλας, για να μας… σώσουν: ο Ρουβάς και ο Ρέμος.

Ποιο είναι το κοινό τους χαρακτηριστικό, εκτός από το… πρώτο γράμμα των επωνύμων τους;

Ότι έχουν πρωταγωνιστήσει σε υποθέσεις φοροδιαφυγής!

Τυχαία επιλέγουμε δύο από τις πολλές σχετικές υποθέσεις:

Όργιο φοροδιαφυγής στις εμφανίσεις Ρουβά και Ρέμου στη Μύκονο

Τα «μεγάλα ψάρια» της νυχτερινής διασκέδασης μπήκαν στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων την εβδομάδα που πέρασε καθώς βρέθηκαν στην Μύκονο και από ότι φαίνεται η ψαριά ήταν καλή είτε σε έσοδα είτε σε πρόστιμα.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο με επτά άτομα από το γραφείο της περιφέρειας Πειραιά και Νήσων της ΓΓΔΕ βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο beach bar Rakkan στο Καλό Λιβάδι όπου εμφανιζόταν ο Σάκης Ρουβάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 από ελέγχους που έγιναν η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση 12 αποδείξεων όπου η διασταύρωση με τα «τραπέζια» έδειξε ότι  μικρότερη αντιστοιχούσε σε 500 ευρώ και η υψηλότερη έφτανε τα 12.000.

Καθώς ο αριθμός των αποδείξεων που δεν κόπηκαν (12) υπερβαίνει των αριθμό των 8 αναμένεται να ενεργοποιηθεί αύριο Δευτέρα η αρμόδια ΔΟΥ και να εισηγηθεί το κλείσιμο της επιχείρησης όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή σε μαγαζί που θα τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος

Άλλο ένα «λαυράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό κρουσμάτων φοροδιαφυγής και μη έκδοσης αποδείξεων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκε ένα beach bar στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου ήταν προγραμματισμένη συναυλία του Αντώνη Ρέμου.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εμφανίστηκαν ως πελάτες και διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν αποδείξεις για τα δεύτερα ποτά των πελατών του καταστήματος. Έτσι το πρωί του Σαββάτου προχώρησαν στην επιβολή 48ωρου λουκέτου όπως ο νόμος προβλέπει σε περιπτώσεις μη έκδοσης περισσότερων από δέκα αποδείξεων ενώ συγχρόνως ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας υπηρεσίας της περιοχής.