ΚΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ… ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΑ… ΚΑΛΤΣΟΝ!

tsipras-mitsotakis-enfia

Πολύ… φουριόζος ήταν ο Κούλης στην συνέντευξή του στον Alpha, για την επέτειο του ενός χρόνου αρχηγίας του στην νουδούλα.

Κι ανάμεσα στα υπόλοιπα που υποσχέθηκε (τζάμπα είναι οι υποσχέσεις…), είπε κι ότι θα μειώσει τους φόρους. Κι αν του το απαγορεύσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, θα προχωρήσει σε… μονομερείς ενέργειες:

“Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος ότι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους. Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας.”

Τα ίδια –εν συντομία- υποσχέθηκε και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος. Θα μειώσουμε φόρους ακόμη και χωρίς έγκριση δανειστών”.

Εμείς πάλι, γιατί είμαστε σίγουροι πως όταν -και αν- γίνει πρωθυπουργός ο λεγάμενος, θα παίρνει άδεια από τ’ αφεντικά του ακόμα και για να πάει για… κατούρημα;