Ο ΦΟΝ ΚΟΥΛΗΣ, ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΟΙ… ΣΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ

mitsos

Γράφει ο Αντίοχος

Προ ολίγων ημερών, στη βουλή, είχαν πάει τα «προσφυγόπουλα» στον φον Κούλη. Αυτή τη φορά, πήγε ο φον Κούλης στα «προσφυγόπουλα».

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Ελαία», στην Παιανία, μετέβη σήμερα ο λεγάμενος, κι αφού χαριεντίστηκε με τα «προσφυγόπουλα», έκανε δηλώσεις εξαίροντας το σύστημα των hotspots και την «αλληλεγγύη» των τοπικών αρχών και της κοινωνίας:
«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελαία”. Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

mitsos11

Εδώ, γύρω στα 70 ασυνόδευτα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες. Και, πράγματι, χαίρομαι που το Κέντρο αυτό είναι ένα πρότυπο Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας…
Θέλω, επίσης, με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και τον δήμαρχο για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία αγκάλιασε και υποστηρίζει αυτήν τη δομή. Διότι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Και με την απαραίτητη κατανόηση και ανθρωπιά, την οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν επιδείξει. Όσο πιο καλά οργανωμένες είναι οι δομές τόσο πιο εύκολη η συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

(ΥΓ): Για μια ακόμα φορά στάθηκαν… τυχερά τα «προσφυγόπουλα»! Καθότι, αν ο Κούλης συνοδευόταν από τους… σκληρούς της νουδούλας (Μπουμπούκο, Μακοβορίδη κ.λπ.), σίγουρα δε θα τη γλίτωναν την… απέλαση!