ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»;

 

mko

Κι όμως, η άθλια εικόνα των λεγόμενων «προσφύγων» στις σκηνές των hotspots δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς έχουν προβλεφθεί χρήματα για να διαμένουν αξιοπρεπώς.  Σύμφωνα, λοιπόν, με εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian, επιρρίπτονται ευθύνες σε τρεις πλευρές: στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στο Echo (το τμήμα αρωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης), αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, έχει και το γενικό πρόσταγμα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο τρόπος με τον οποίο η συγκυβέρνηση των συριζοψεκασμένων διαχειρίστηκε τα περίπου 190 εκατ. ευρώ της ειδικής χρηματοδότησης από την ΕΕ, για τη βελτίωση των  συνθηκών ζωής στα hotspots πριν από την έλευση του χειμώνα (τοποθέτηση θερμαινόμενων κοντέινερ αντί των σκηνών), είναι αδιαφανής, καθώς δεν υπάρχει ένας μόνο φορέας για την διαχείριση της υπόθεσης, αλλά… πολλοί. Προφανώς, για να διαχέονται οι ευθύνες και να μασάνε καλά πολλοί! Και η αλήθεια είναι, πως μόνο σε λίγα hotspots έχουν αντικατασταθεί οι σκηνές, ενώ θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί –και μάλιστα προ καιρού- σε όλα.

Άκρη δε βρέθηκε βεβαίως ούτε με το ρεπορτάζ, αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικώς με την «αλληλεγγύη», «τσιμπάνε» κι από κάτι, εις βάρος αυτών των φουκαράδων, που υποτίθεται πως έχουν υπό την προστασία τους!

Βλέπετε, η «αλληλεγγύη» είναι πολύ… ακριβό «σπορ»!