ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ» ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

xrysh_aygh_simaies

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

«Γρηγορείτε δημοκράτες» γράφει το οπισθόφυλλο της σημερινής καθεστωτικής «Καθημερινής», όπου σε σχετικό άρθρο του κ. Θεοδωρόπουλου, αποτυπώνεται η θλίψη, η οδύνη, και η σπασμωδικότητα που διατρέχει όλο το «ορθό» πολιτικό-δημοσιογραφικό φάσμα της Χώρας μας.

Είναι η δεύτερη εβδομάδα που ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος επιδίδεται μέσω αβάσιμων αναφορών στο λεγόμενο «αγκάλιασμα»  της αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή. Γράφει σήμερα λοιπόν ο υβριστής μας κ. Θεοδωρόπουλος: «Ώσπου ήλθε η ευλογημένη η κρίση, η ρήξη ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας με την Ευρώπη, και η πλατεία. Εκεί, στην πλατεία Συντάγματος, η Ακροδεξιά με την Ακροαριστερά μούντζωναν από κοινού τη Βουλή και ζητούσαν να καεί. Και η πονηρά Βουλή, προκειμένου να καεί, τους υποδέχθηκε με ανοιχτές τις αγκάλες./ Μετά, η συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Να κυβερνήσουν θέλουν και ψάχνουν τον τρόπο, λέγαμε. Κατόπιν ήλθε η αναβολή της δίκης της Χ.Α. διότι δεν έβρισκαν καταλλήλως θερμαινόμενο ή ψυχόμενο χώρο –κατά τας εποχάς του έτους αι οποίαι είναι τέσσερις– επί Παρασκευοπούλου υπουργού./ Ήγγικεν η ώρα; Οι καιροί ου μενετοί; Πάντως, «Δημοκράτες, γρηγορείτε» γιατί τη βάψαμε».

Να υπενθυμίσουμε στον έντρομο αρθρογράφο ότι, η πληθώρα των «αγανακτισμένων» της πλατείας συντάγματος ήταν όλοι οι ψηφοφόροι του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με τους αριστερούς, που είδαν τα «κεκτημένα δικαιώματα» να εξανεμίζονται, και κοντά σε αυτούς συμμετείχε και άλλος απλός κόσμος. Πως μπορεί τώρα ο αρθρογράφος να γνωρίζει τις κομματικές ταυτότητες του καθενός χωριστά, αυτό μόνο σε εγκεφάλους μυθιστοριογράφων συμβαίνει, που είναι και μία εκ των ιδιοτήτων του κ. Θεοδωρόπουλου. Στη συνέχεια ο αρθρογράφος κάνει πάλι αναφορά στην περιβόητη δίκη μας και στο γεγονός ότι δεν έβρισκε αίθουσα ο Παρασκευόπουλος για την διεξαγωγή της, λησμονώντας ότι από το Σεπτέμβριο του ’13 που φυλακίστηκε η ηγετική μας ομάδα και αφού πέρασε ένα «μακρύ» στάδιο «ανακριτικών» διαδικασιών, κατέληξε να ξεκινήσει  η δίκη τον Απρίλιο του 2015 όταν ο Σύριζα δεν είχε ούτε τρείς μήνες στην εξουσία. Αλήθεια ωρέ Θεοδωρόπουλε, οι φίλοι σου στην περιβόητη ψοφοδεξιά τι έκαναν επί 17 ολάκερους μήνες ώστε να επισπευστεί η δίκη; Αλλά αυτό μάλλον δεν σε συμφέρει να το θυμάσαι.

Κάναμε αυτή τη μικρή αναφορά στις άδικες κατηγορίες που μας προσάπτουν, όχι τόσο για να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα αυτών που γράφουμε, όσο για να δείξουμε ότι οι κινήσεις των καθεστωτικών δημοσιογράφων τις τελευταίες εβδομάδες έχει διττό χαρακτήρα. Από τη μία  δείχνει την τρομάρα που έχει επέλθει στις τάξεις του «συνταγματικού» τόξου από την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αλλά από την άλλη κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου για το έναυσμα νέων χρυσαυγειάδων. Το σύστημα είναι πληγωμένο, αλλά μην νομίζεται ότι θα παραδοθεί και τόσο εύκολα. Έχουμε επίσης πολλές μέρες που επισημαίνουμε τις ανησυχίες μας ότι επειδή ακριβώς υπάρχει αύξηση των ποσοστών μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων επεισοδίων σε στυλ Κερατσινίου. Συναγωνιστές τα μάτια σας δεκατέσσερα, μόνο ως τυχαίες δεν μπορεί να χαρακτηριστούν αυτές οι συντονισμένες επιθέσεις που συντελούνται τον τελευταίο καιρό προς το κίνημά μας. Μακάρι να είναι όλες οι ανησυχίες μας στη σφαίρα της φαντασίας μας, αλλά το «γρηγορείτε δημοκράτες γιατί τη βάψαμε» μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους.