ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΜΑΣ!

shmaies

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

«Πώς μπορεί κάποιος σήμερα να είναι χρυσαυγίτης;». Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα και τα παρακλάδια του επιχειρεί να απαντήσει η δημοσιογράφος Αγγελική Κουρούνη στο ντοκιμαντέρ της «Χρυσή Αυγή: Μια προσωπική υπόθεση». Το ντοκιμαντέρ είναι απόρροια ομαδικής προσπάθειας, αλλά για τη δημοσιογράφο, η οποία είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γαλλία, αποτελεί πράγματι «προσωπική υπόθεση». Όπως έχει πει, «ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιος μου γκέι, ο άλλος αναρχικός και εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα, το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιο βαγόνι θα μας βάλουν». Αλλά, παρότι η ταινία βραβεύθηκε σε φεστιβάλ του εξωτερικού, δεν βρήκε διέξοδο στις ελληνικές αίθουσες, με εξαίρεση την «Αλκυονίδα» για μία και μόνον επίσημη προβολή την προηγούμενη Παρασκευή./ Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να αλωνίζει χωρίς αρραγές πολιτικό σύστημα απέναντί της, αποφασισμένο να μη συνδιαλέγεται μαζί της, να μην εκμεταλλεύεται τις ψήφους της, να αποκρούει αποτελεσματικά τη ρατσιστική και φασιστική της ρητορική. Αντιθέτως, άφωνοι, παρατηρούμε περαιτέρω εξασθένηση των αμυνών του συστήματος.»

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μέρος του άρθρου της κ. Γιαννάρου, που δημοσιεύει σήμερα η καθεστωτική «Καθημερινή». Το άρθρο επικεντρώνεται σε σχετικό ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του συναγωνιστή Κασιδιάρη με την Κανέλλη, στην υπόθεση των «ταγμάτων εφόδου»(;), στην υπόθεση με τους αιγύπτιους ψαράδες που όπως αποδείχτηκε ψάρευαν σε αχαρτογράφητα νερά, στις ευφάνταστες καταγγελίες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στην υπόθεση του Κεραστινίου και σε άλλες. Η παραπάνω ανεγκέφαλες επισημάνσεις, όπου στις  περισσότερες από αυτές η δικαιοσύνη έχει τελεσιδικήσει απαλλάσσοντας μας των κατηγοριών, επιστρατεύουν βαμμένους κομμουνιστές για να δείξουν στον κόσμο την «ηθική» πλευρά του κινήματος μας και τι θα μπορούσε αυτή η «κακή» μας πλευρά να προξενήσει στον κόσμο αν αναλάβουμε ποτέ την εξουσία. Μέχρι και ντοκιμαντέρ γύρισαν για χάρη μας , αλλά κατέπεσε επί τη γένεση του μιας και δεν έτυχε και τόσο ενθουσιώδους υποδοχής από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Δεν θα ασχοληθούμε με τα λεγόμενα της λεγάμενης, που αναρωτιέται σε πιο βαγόνι θα φιλοξενηθεί όταν αναλάβουμε την εξουσία, αλλά έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που επισημαίνει η αρθρογράφος της «Καθημερινής» και αφορά τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Η αναφορά  και η επισήμανση της κ. Γιαννάρου ότι «άφωνοι, παρατηρούμε περαιτέρω εξασθένηση των αμυνών του συστήματος» δείχνει και την μεγάλη ποσοστιαία κατρακύλα που υφίσταται και θα συνεχίσει να υφίσταται η καθεστηκυία πολιτική τάξη. Είναι αν θέλετε μία κραυγή της δημοσιογράφου να ξυπνήσει το σύστημα και να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή. Αλλά το σύστημα είναι σε βαθειά νάρκη, λες και το τσίμπησε μύγα τσε-τσε, και αδυνατεί όχι μόνο να ξυπνήσει, αλλά πολύ περισσότερο να εκτελέσει και τις μνησίκακες  προσδοκίες του καθεστωτικού κόσμου της δημοσιογραφίας.

Συναγωνιστές, όσο ο καιρός περνά θα εντείνονται οι επιθέσεις προς το κίνημά μας. Έχετε υπόψη σας ότι δεν μπορούν πλέον να μας χτυπήσουν με κανέναν τρόπο, και αυτός είναι ο λόγος που καθημερινά λυσσάνε όλο και περισσότερο εναντίον μας. Κρατείστε αναμμένη τη φλόγα και την ελπίδα μέσα σας βαθειά, και σύντομα θα δικαιωθούμε.