«ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ… ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

1e5e7022-e3e7-433c-bc5c-e522dc0a7308

Γράφει ο Αντίοχος

Αλήθεια, πήρατε χαμπάρι τι έγινε προχθές στην Ξάνθη; Οι «αντιεξουσιαστές» -όπως αυτοαποκαλούνται- συμμετείχαν σε αντισυγκέντρωση, στην οποία κάλεσε επισήμως το κόμμα των νυν εξουσιαστών. Επιπλέον, σ’ αυτή την αντισυγκέντρωση, συμμετείχαν τέσσερις βουλευτές (εξουσιαστές) του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα πάμπολλα στελέχη του.

Μεγάλο παραμύθι οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές». Ήταν μια ανακάλυψη του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ (κατά πάσα πιθανότητα ήταν η υλοποίηση μιας ιδέας του Λαλιώτη…). Δεν τους έλεγαν «κομμουνιστές», γιατί θα μπερδεύονταν με τους κουκουέδες. Σκέφτηκαν ίσως να τους πουν «αριστεριστές» ή «αναρχοκομμουνιστές» (που είναι και οι πιο ακριβείς όροι στην περίπτωσή τους…), αλλά έκριναν πως το «αντιεξουσιαστές» (ή εναλλακτικά «αναρχικοί») είναι πιο ελκυστικό για την νεολαία, που ένα μέρος της έχει μια φυσική τάση να αντιτίθεται στην εκάστοτε εξουσία. Αν είναι και εκ του… ασφαλούς, ακόμα καλύτερα!

Όταν ήταν στην αντιπολίτευση (τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης)  τους χρησιμοποίησαν για την πρόκληση ταραχών -για τις οποίες κανένα κόμμα δεν είχε την πολιτική ευθύνη, εφόσον τις προκαλούσαν οι… «αντιεξουσιαστές»- και για την κατατρομοκράτηση των πραγματικών τους αντιπάλων, των εθνικιστών. Όταν έγιναν κυβέρνηση, το… σωτήριο έτος 1981, τους χρησιμοποίησαν ως παρακρατικούς. Και πότε τους μάζευαν, πότε τους ξαμολούσαν –όταν ήθελαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Κι από τις τάξεις τους, διάλεγαν τους πιο αξιόλογους, τους οποίους προωθούσαν στο πιο βαθύ παρακράτος: στον ΕΛΑ, στην 17 Ν. και πάει λέγοντας…

Η ψοφοδεξιά τους ανέχτηκε. Κάποιες δε φορές, τους χρησιμοποίησε κιόλας, για τους σκοπούς της. Όπως και διάφορες μυστικές υπηρεσίες, που στρατολόγησαν ουκ ολίγους από δαύτους! Στα χρόνια του Jeffrey, έγινε η διαδικασία της… παραλαβής-παράδοσης. Όπως όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ, πέρασαν και οι «αντιεξουσιαστές» στις αγκάλες του… διαδόχου ΣΥΡΙΖΑ. Το 2012, με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή, αναβαθμίστηκε κατά πολύ ο ρόλος τους και ανέλαβαν τη βρωμοδουλειά, για λογαριασμό όλων των πτυχών του καθεστώτος. Καλοπέρασαν και επί Σαμαρά, αλλά σήμερα, με την «πρώτη / δεύτερη φορά αριστερά», είναι η καλύτερή τους εποχή. Τρώνε από τα μυστικά κονδύλια του ψευδοκράτους, τρώνε από τον Σόρος, τρώνε από την CIA, τρώνε από παντού! Όχι όλοι –γιατί πάντα βρίσκουν θύματα που παρασύρονται στις τάξεις τους- αλλά τα «κεφάλια»…

Πως θα αντιμετωπίσει αυτή τη γάγγραινα το αυριανό εθνικό κράτος; Όχι, με ξεπάστρεμα, αλλά με κάτι… πολύ χειρότερο: θα τους βάλει –για πρώτη φορά στη ζωή τους!- να δουλεύουν από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου (και αμισθί φυσικά…) στα δημόσια έργα. Θα’ ναι και μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν επιτέλους… προλεταριακή συνείδηση!