«ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ» ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ! ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ» ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ… ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ!

 

prosfiges-apoxorisi2

Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν σήμερα τα «προσφυγάκια» που φιλοξενούνται στο Κέντρο των Τρικάλων, με αιτήματα για καλύτερο φαγητό και συνθήκες διαβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα «προσφυγάκια» διαμαρτύρονται για την ποιότητα του φαγητού που τους παρέχεται, ζητούν καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνθήκες διαβίωσης. Παράλληλα προτείνουν αντί για έτοιμο φαγητό, να τους δίνεται το ποσό που τους αντιστοιχεί σε «μετρητά».

Επίσης, τα «προσφυγάκια» απείχαν από το συσσίτιο  και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες την αποχή τους.

Ωστόσο, κρίνουμε ότι η αποχή από το φαγητό δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχει καλύτερη! Στα Τρίκαλα δεν ήταν που μόλις κατέφτασαν τα πρώτα «προσφυγάκια» μαζεύτηκε όλο το κομμουνισταριό της πόλεως και των πέριξ και τους εξέφραζε τη «συμπαράσταση» και την «αλληλεγγύη» του; Φτάνοντας στο σημείο, μόλις έφευγε η πρώτη φουρνιά για την Ειδομένη, να μαζευτεί στο σημείο αναχώρησης όλη η κομμούνα, και να κουνάει μαντήλια, με κλάματα και οδυρμούς; Στα Τρίκαλα δεν ήταν που μόλις έφυγαν οι πρώτοι, ο δήμος ζητούσε επιμόνως από την κυβέρνηση να τους στείλει επειγόντως κι άλλα «προσφυγάκια», με την υπόσχεση πως θα τα φροντίζουν αυτοί; Τι απόγιναν τώρα όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι»; Μόνο για φωτογραφίες και για λεζάντα ήτανε;

Καλό είναι, λοιπόν, να τη στήνουν καθημερινά τα «προσφυγάκια» σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης – πέρασμα, κι όπου βλέπουν «αλληλέγγυο» να τον παίρνουν από πίσω και μόλις θα φτάνει σπίτι του να μπουκάρουν μέσα και να του γυρεύουν να τα ταΐσει… μπον φιλέ. Έτσι, για να δούνε τη… γλύκα!

prosfiges-apoxorisi3

(ΥΓ): Και για του λόγου το αληθές, σας θυμίζουμε ένα… συγκινητικό ρεπορτάζ τοπικού site, με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2016:

«Συγκινητικές στιγμές κατά την αποχώρηση των προσφύγων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και με συγκινητικές στιγμές, αναχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου 2016 οι πρόσφυγες από τα Τρίκαλα. Φιλοξενήθηκαν επί 19 ημέρες στο καφέ του «Φρουρίου», με τον Δήμο Τρικκαίων να οργανώνει και να εφαρμόζει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές στη φιλοξενία και τους τρικαλινούς να ανοίγουν την αγκαλιά τους. Τα 84 παιδιά επί συνόλου 191 προσφύγων από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν, βρήκαν φαγητό, ζεστασιά, ιατρείο, περίθαλψη, δράσεις, παιχνίδια, ανεμελιά, ξεκούραση, από το μακρινό και δύσκολο ταξίδι μέσα από τις φλόγες του πολέμου που καταστρέφει τη χώρα τους».

prosfiges-apoxorisi5