ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ

 

lathro_ellhnes

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Τι μας ενδιαφέρουν εμάς οι εκθέσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπου βάσει της τελευταίας που αφορά τον Σεπτέμβριο του 2016 περιέχονται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει το συμπέρασμα, ότι περίπου το 40% της Χώρας στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως Θέρμανση και φαγητό.

Γιατί να ασχολούμαστε με τις αναφορές στα ακατάλληλα σπίτια, όπου διαμένει σχεδόν το ένα από τα έξι νοικοκυριά. Σπίτια με διαρροές στη στέγη και υγρασία σε τοίχους και πατώματα.

Δεν υπάρχει λόγος προβληματισμού, για την κατακρήμνιση του βιοτικού επιπέδου ζωής, του μέσου ‘Έλληνα, για την φτώχεια και την κοινωνική περιθωριοποίηση που βιώνει.

Διόλου μας συγκινεί το γεγονός, ότι τα ελληνόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο τους, νηστικά και με παλαιά ενδύματα και υποδήματα, ότι έχουν χάσει το γέλιο τους και τη χαρά της ζωής.

Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει, αυτό που μας προβληματίζει και αποτελεί κύρια μέριμνά μας, είναι πώς διάγουν στην Πατρίδα μας, οι τριτοκοσμικοί εισβολείς που κουβαλήθηκαν με το έτσι θέλω.

Τρέφονται καλά; Μήπως η διατροφή τους περιλαμβάνει τροφές που απαγορεύει η θρησκεία τους; Στεγάζονται σε καταυλισμούς με ανέσεις και παροχές; Έχουν μέρη τέλεσης των θρησκευτικών τους καθηκόντων; Εμβολιάζονται τα παιδιά τους, ασχέτως αν δεν υπάρχουν εμβόλια για τα ελληνόπουλα; Αν συμπλακούν μεταξύ τους στους καταυλισμούς που διαμένουν και αλληλοσφακτούν, οι αστυνομικοί θα φερθούν με ευγένεια και αβρότητα στον συλληφθέντα μαχαιροβγάλτη;;;

Καλά για το όταν έχουν κά…. ψες δεν χρειάζεται να φροντίσουμε. Φροντίζουν μεταξύ τους βιάζοντας γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά ή ελλείψει αυτών μπορεί και ζώα ή τούβλα με τρύπες, διότι αυτό τους έχει διδάξει ο μέχρι τώρα τρόπος ζωής τους, αυτό τους διδάσκει ο πολιτισμός και τα πιστεύω τους.

Επίσης αν δημιουργούν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, αν είναι προκλητικοί και λυμαίνονται τις περιουσίες των πολιτών, δεν μας απασχολεί διόλου, ούτε φυσικά το προβάλλουμε από τα ΜΜΕ.

Μα τώρα σοβαρολογείτε; Την εποχή που κυριαρχούν οι ιδέες του διεθνισμού και της πολυφυλετικής κοινωνίας, εμείς θα ενδιαφερόμαστε και θα αγωνιούμε για το αν πεινούν και στερούνται οι Έλληνες; Πράγματα εντελώς αναχρονιστικά και βεβαίως ιδεολογικά ύποπτα, αφού η αγάπη για την Πατρίδα και η μέριμνα για τον Λαό, παραπέμπει σε άλλες εποχές με άλλα πολιτικά καθεστώτα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τη στέρηση των ελευθεριών που επέβαλαν.

Ναι μεν η Πολιτεία ανθούσε οικονομικά, η ανεργία ήταν περιορισμένη, το εθνικό νόμισμα είχε μεγάλη αγοραστική αξία, υπήρχε τάξη και ασφάλεια σε σημείο οι πολίτες να κοιμούνται με ανοικτές πόρτες και παράθυρα, αφού η εγκληματικότητα ήταν ελάχιστη, στα  σχολεία οι μαθητές διδάσκονταν ως προς το να αποκτήσουν εθνική και ιστορική συνείδηση, η Ορθοδοξία ήταν συνυφασμένη με την εθνική ταυτότητα και την καθημερινή κουλτούρα, χρήμα έρεε στην αγορά, αλλά δεν υπήρχαν «σοβαρές» και «ουσιαστικές» για τον πολιτισμό ελευθερίες. Κανείς δεν μπορούσε προκειμένου να διασκεδάσει την ανία και την πλήξη του να καταστρέψει, να πυρπολήσει, να βιαιοπραγήσει και μετά να καταφύγει στο άσυλο που παρείχαν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κανείς δεν μπορούσε να φορέσει ένα ροζ υποκατάστατο εσωρούχου και να παρελάσει  εν μέσει οδώ διακηρύσσοντας τις ερωτικές του προτιμήσεις, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να οργανώσει στο Πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων τριήμερο φεστιβάλ αποποινικοποίησης των ναρκωτικών ουσιών, κανείς εγκληματίας, ληστής, βιαστής, ανώμαλος δεν είχε την ευκαιρία να αποφυλακιστεί πολύ σύντομα λόγω αλλαγών στο Ποινικό σύστημα, κανείς δεν τολμούσε να προσβάλει, να συκοφαντήσει, να καταστρέψει ανθρώπους και ζωές, μέσω των ΜΜΕ χωρίς να λογοδοτήσει, κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία, τη μόνη υποχρέωση προς την Πατρίδα, για συνειδησιακούς λόγους.

Τι μας ενδιαφέρει αν αυτά τα πολιτικά καθεστώτα του παρελθόντος παρείχαν στους πολίτες τους εργασία, οικονομική, κοινωνική ασφάλεια, καθώς και μια οργανωμένη καθημερινότητα, τη στιγμή που τους στερούσαν τις προαναφερόμενες ελευθερίες. Επιπλέον αυτά είναι τα «ξενοφοβικά» καθεστώτα που δεν θα διέθεταν ούτε το παραμικρό κονδύλι για τους «καημένους», «δυστυχείς», «αδύναμους» λαθρομετανάστες και θα τα χρησιμοποιούσαν για τους πολίτες τους.

Και εν τέλει τι έγινε;;;; Ας πεινάσουν λίγο και οι Έλληνες, ας στερηθούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες, ας βιώσουν μια καθημερινή αθλιότητα. Το παν είναι η υλοποίηση και η εφαρμογή των πιστεύω της πρώτης αριστερής, εθνομηδενιστικής, πολυφυλετικής και πολυπολτισμικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το να σιτίζεις τον λαό σου δεν σημαίνει τίποτα, άλλωστε όλοι το κάνουν. Το να σιτίζεις όμως λαθρομετανάστες, το να στηρίζεις και να αποδέχεσαι βιαστές, εγκληματίες και φανατικούς αλλόθρησκους, εκεί φαίνεται η διαφορά και η μοναδικότητα.

Τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να γίνουν δημοφιλείς πράττοντας το καλό. Μπορείς όμως να γίνεις, πράττοντας το κακό, καταστρέφοντας, ισοπεδώνοντας, λεηλατώντας ζωές, προδίδοντας τη Φυλή κι τον Λαό σου.

Έτσι μεταφράζεται στις σύγχρονες εποχές που ζούμε το πνεύμα της προόδου και της αλλαγής.