ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΣΑΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!

 

erdogan_crazy

Αφού ξεκαθάρισε το εσωτερικό μέτωπο, με τις χιλιάδες συλλήψεις μετά από το αποτυχημένο κίνημα ( και κάποιοι λίγοι που του ξέφυγαν θα τους ξαναβάλει στο χέρι, ας είναι καλά τα ξεφτιλισμένα χανουμάκια των Αθηνών που θα τους στείλουνε πίσω «πακέτο»), ο Ερντογάν Πασάς ξεδιπλώνει τις διεκδικήσεις της Τουρκιάς στο εξωτερικό.

Και μεταξύ των άλλων εδαφών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θέλει την ΔυτικήΘράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και την Θεσσαλονίκη – γεια σου και τη… λεβεντιά σου ωρέ Μπουτάρ-χανούμ!

Έτσι, σε ομιλία του στην Ρίζε, ο Πασάς, οριοθέτησε ως εξής τις διεκδικήσεις του: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Έπειτα, μίλησε για το «εθνικό συμβόλαιο», το οποίο σύμφωνα με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1920, περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών.

Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Τέλος, ο Πασάς υποστήριξε ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του «εθνικού συμβολαίου» περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου».

Εδώ σας θέλω χανουμάκια της… «ελληνο-τουρκικής» φιλίας (από ψοφοδεξιά ως άκρα αριστερά)!