Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, Η ΣΥΡΙΖ-ATTICA BANK ΚΑΙ ΤΟ… ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ

 

image1059

Γράφει ο Αντίοχος

Ένα… φάντασμα πλανιέται (για να θυμηθούμε τον προπάτορα της αριστεράς, Μαρδοχαίο) πάνω από την Μνημονιακή Μπανανία Ελλαδιστάν: το φάντασμα του… Κοσκωτά!

Στα 127,6 εκατ. ευρώ («ααααυτά είναι λεφτά!», που’ λεγε κι ο μακαρίτης ο Βασίλης Αυλωνίτης στις ταινίες του), λοιπόν, ανέρχονται τα συνολικά δάνεια που έλαβε ο κόκκινος μαγαλοεργολάβος- ολιγάρχης Χρήστος Καλογρίτσας από την συριζ-Attica Bank, εκ των οποίων τα 77,6 εκατ. τα πήρε

από τις αρχές του 2015, δηλαδή μετά την κατάληψη της εξουσίας από την «πρώτη φορά αριστερά», σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο  της Τράπεζης της Ελλάδος και  του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ. Μάλιστα, βρέθηκαν από τους ελεγκτές αιτήσεις για επιπλέον δανεισμό ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στο τρέχον έτος, τα οποία δεν πρόλαβαν να του… τα δώσουν τα συντρόφια του.

Τα ποσά αυτά χορηγήθηκαν στην κατασκευαστική εταιρεία του Καλογρίτσα, χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, από μια τράπεζα που παρουσίαζε κεφαλαιακές ανάγκες το φθινόπωρο του 2015 της τάξης των 750 εκατ. ευρώ.

(ΥΓ): Οι διαδόσεις των… κακών γλωσσών, ότι για τα δάνεια μεσολάβησε ο κουμπάρος του, συριζαίος υπουργός Σπίρτζης που, ως πρόεδρος του Ταμείου των Μηχανικών έχει λόγο στη συγκεκριμένη τράπεζα, κρίνονται ως… ανακριβείς, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψιν το… ηθικό πλεονέκτημα της… αγίας αριστεράς!