Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

556

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Επιστολή προς τον δήμαρχο Λαμίας απέστειλε ο βουλευτής του κομμουνιστικού- τριτομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος («Ναι σε όλα»!), μετά από επίσκεψή του στην πόλη. Σύμφωνα, λοιπόν, με την διήγησή του, του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η εικόνα που αντίκρισε μπροστά από το άγαλμα του (σφαγέα χιλιάδων Ελλήνων και σεσημασμένο αρχικίναιδο…) Άρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Λαού, τονίζοντας ότι «η όψη αλλά και η δυσάρεστη οσμή από τον μόνιμο αυτόν σκουπιδότοπο, εντός της πλατείας, είναι κάτι το οποίο δεν τιμά ούτε τους Λαμιώτες αλλά ούτε και την πόλη και την ιστορία της…».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει «θερμή παράκληση να απομακρυνθεί αυτή η εστία μόλυνσης όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της ιστορικής μνήμης αυτού του πολύπαθου τόπου μπροστά από το άγαλμα του Άρη της Εθνικής μας Αντίστασης».

Θα έλεγε κανείς, ότι το σκουπίδι (Βελουχιώτης) πάει μαζί με τα σκουπίδια! Αλλά, ας μην… ανησυχεί ο Σκουρολιάκος. Μόλις θα ξημερώσει σε τούτη τη χώρα η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού, θα εξαφανιστούν από την πλατεία της Λαμίας και τα σκουπίδια και το άγαλμα του αρχισφαγέα, που θα καταλήξει εκεί που του πρέπει: στα… σκουπίδια!