Ο ΦΟΝ ΚΟΥΛΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ… ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

tsipras-mitsotakis-enfia

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ έδωσε ο Κούλης von Siemens-Bildenberg και ενόψει της ΔΕΘ (όπου είθισται οι πολιτικοί αρχηγοί –και αρχηγίσκοι- να μιλάνε για το οικονομικό τους πρόγραμμα) άρχισε την… παραμύθα!

Βαδίζοντας, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι… μεγάλοι δάσκαλοι του ψεύδους, Τσίπρας και Καμμένος, ο Κούλης επικέντρωσε στον ΕΝΦΙΑ, όχι υποσχόμενος την κατάργησή του (βλέπετε, πρόλαβαν άλλοι…), αλλά τον [περιορισμό του κατά 30%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης – όταν και αν: «Εγώ δεν θα κάνω το λάθος που έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εγώ όμως θα δεσμευτώ πως ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί, και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των δύο πρώτων ετών».

Απαντώντας δε στην κλασσική ερώτηση, πως θα τα… καταφέρει, έδωσε την… αναμενόμενη γενική κι αόριστη απάντηση:

«Γιατί θα μπορώ να βρω περικοπές δαπανών που θα εξισορροπήσουν αυτή την μείωση του ΕΝΦΙΑ… Πιστεύετε πραγματικά πως σήμερα δεν μπορούν να βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών 700 – 800 εκατομμυρίων; Κάτι που σημαίνει μείωση του κράτους, καλύτερη εκτίμηση των προϋπολογισμών, αποτελεσματικότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, εξορθολογισμός στις δαπάνες στην υγεία και την παιδεία».

Όποιος είναι (πολύ μεγάλο…) κορόιδο, ας τον πιστέψει!