ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ…

 tentzeris

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Γάντι ταιριάζει η ρήση του θυμόσοφου λαού μας όταν, δύο άνθρωποι ή δύο πλευρές, διαθέτουν τις ίδιες αρνητικές ιδιότητες και συνήθειες. Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για άλλους από τους νεοκαναλάρχες απ’ τη μία και την «ηθική» αριστερά από την άλλη. Σε μία διαδικασία που, μόνο γελοιότητα και αηδία προκαλεί στην έλλογη κοινή γνώμη, έλαβε χώρα ένας επαίσχυντος όσο και αναξιοπρεπέστατος διαγωνισμός. Κεκλεισμένων των θυρών, σε κτίριο παρακολουθούμενο επί εικοσιτετραώρου βάσεως από σκυλιά και αστυνομικούς, με στρώματα και ράντζα για τους διαγωνιζόμενους, αλήθεια, ποιος σοβαρός άνθρωπος και επιχειρηματίας θα δέχονταν τέτοια υποβάθμιση της νοητικής του ικανότητας όσο βέβαια και της αξιοπρέπειάς του; Ουδείς φαντάζομαι, εκτός και αν πρόκειται για ανθρώπους που προσκυνούν το χρήμα, και στον εν λόγο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για τέτοιους πρόκειται. Εκεί που η κυβέρνηση θα χτύπαγε την διαφθορά των ΜΜΕ, έφτιαξε νέο τοπίο στην τηλεοπτική ενημέρωση πλήρως κατευθυνόμενο. Από τα συστημικά κανάλια που σιγοντάριζαν τις μνημονιακές πολιτικές περάσαμε σε «νέα» κανάλια τα οποία θα είναι σούπερ μνημονιακά. Παραμύθιαζαν τον κόσμο τόσο καιρό για μελέτες από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, για διαφημιστική πίτα που δεν φθάνει για όλους, ώστε να καταλήξει, η κατά τα’ άλλα «ευαίσθητη» για τον επιχειρηματικό κόσμο κυβέρνηση, στον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών. Στήθηκε ολόκληρο σόου για να φανεί τάχα με νομότυπο τρόπο η «διαφάνεια» του πολύκροτου διαγωνισμού. Και ξάφνου, ένα μήνα πριν τον διαγωνισμό, όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί διαφήμιζαν το πόσο υγιή είναι τα οικονομικά τους, ενώ από την άλλη είχαμε συχνά πυκνά απεργίες από εργαζόμενους σε αυτά που δεν πληρώνονταν.

 Περίπου διακόσια πενήντα εκατομμύρια θα εισπράξει το δημόσιο από τους νέους καναλάρχες και αυτά σε βάθος δεκαετίας. Κάλλιστα θα ρωτούσε κάποιος: «μα καλά, γιατί δεν επέτρεψαν περισσότερες συχνότητες ώστε να έχει το δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα;». Λογική η απορία, αλλά απάντηση στα μέτρα της λογικής δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί.

Η διαφθορά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα συνεχίζουν να λυμαίνονται τον Τόπο. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα της ενάντια σε τέτοια οργανωμένα συμφέροντα, που ο μόνος χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι εγκληματικές οργανώσεις.