ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ… ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ 20% ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ «ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΗΛΙΩΝ» ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

 

12_179

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Όπως είναι γνωστό (μόνο σ’ εμάς τους εθνικιστές, γιατί οι συστημικοί όσο μπορούν το κρύβουν…), εδώ και κάμποσους μήνες η Πορτογαλία κυβερνάτε από μια συγκυβέρνηση «Λαϊκού Μετώπου», στην οποία συμμετέχει και το Κ.Κ. Πορτογαλίας, ένα από τα τελευταία σταλινικά κόμματα της Ευρώπης (το άλλο είναι το… τιμημένο κουκουέ)…

Ένα νέο… φιλολαϊκό μέτρο, λοιπόν, πήρε η κόκκινη συγκυβέρνηση της χώρας και το ανακοίνωσε τώρα που τελειώνουν οι διακοπές: ο φόρος ακινήτων (δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ) αυξάνεται, κατά περίπτωση, έως και 20%!

Όταν έγινε γνωστή η είδηση, οι περισσότεροι Πορτογάλοι νόμισαν ότι επρόκειτο για… αστείο, αλλά δεν ήταν. Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο; Οι ιδιοκτήτες των… «ιδιαίτερα ευήλιων» ακινήτων! Τι εννοούν «ιδιαίτερα ευήλια» ακίνητα οι σταλινομούρηδες; Όσα διαμερίσματα είναι από τον δεύτερο όροφο και πάνω των πολυκατοικιών και όσα έχουν θέα θάλασσα, πλατείες ή πάρκα, που συνολικά αφορούν το 70% των ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας.

«Το μέτρο αυτό μας αιφνιδίασε. Η κυβέρνηση όχι μόνο απέφυγε να μας ενημερώσει στο προοίμιο, αλλά τροποποίησε το νομοσχέδιο εντός των θερινών διακοπών, αποφεύγοντας έτσι τη σχετική συζήτηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Λισαβόνας», αλλά το «Αριστερό Μπλοκ» (οι συριζομούρηδες της Πορτογαλίας) χαρακτήρισαν τον νέο νόμο «κατ’ αρχάς σωστό», ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτήρισε «παράλογες» τις διαμαρτυρίες εναντίον του νέου νόμου!

Τέτοια καθίκια είναι οι αριστεροί, δήθεν «φίλοι του λαού»!

(ΥΓ): Λέτε να τους μιμηθούν και οι εδώ σταλινομούρηδες του ΣΥΡΙΖΑ;