ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΓΥΡΕΥΕ Ο… ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

207022g-16886524 (1)

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές, για τους λόγους της ανοχής του συστήματος προς το… τιμημένο κουκουέ, που και αμύθητη περιουσία διαθέτει κι έχει και… επαναστατικές διακηρύξεις στο καταστατικό και το πρόγραμμά του, για επιβολή της «δικτατορίας του προλεταριάτου», δια «λαϊκής επανάστασης».

Τι συμβαίνει, λοιπόν; Δεν τους φοβάται το σύστημα τους κουκουέδες, πιστεύοντας ότι είναι ένα γραφικό και ακίνδυνο απομεινάρι του σοβιετικού παρελθόντος ή μήπως είναι το… τιμημένο αναπόσπαστο κομμάτι του σάπιου συστήματος;

Αν και πολλές φορές έχουμε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα (ότι ισχύει το δεύτερο…), η παρουσία του αρχικουκουέ Κουτσούμπα στην γιορτή της «δημοκρατίας» τους, δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολιών για τον ρόλο του… τιμημένου στην σύγχρονη μεταπολιτευτική πραγματικότητα!

(ΥΓ): Υπάρχει βεβαίως και η… άλλη εκδοχή, την οποία ίσως πιστεύουν οι κνίτες (τα «φυτά», όπως τα λέγαμε παλαιότερα…). Ότι ο σύντροφος Κουτσούμπας είχε πάει στο Μέγαρο για να του δώσουν οι «αστοί» πολιτικοί το σχοινί με το οποίο θα τους… κρεμάσει – καυτά την γνωστή ρήση του Λένιν. Αλλά, σχοινί δεν είδαμε, παρά μόνον πλατιά χαμόγελα και… συναδελφικό πνεύμα!