ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΣΕΡΒΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

uck-sharr-4_JPG

Γράφει ο Θεόδωρος Χλωρίδης

Σε επικίνδυνες ατραπούς φαίνεται να εισέρχονται οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, μετά την ακατανόητη απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της πολιτικής ηγεσίας, να επιτρέψουν στην Εθνική Ομάδα Νέων να αγωνιστεί εναντίον του ψευδοκράτους του Κοσσόβου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι αντιδράσεις από την σερβική πλευρά αναμένεται να είναι έντονες, καθώς το Κόσσοβο αποτελεί το λίκνο του σερβικού πολιτισμού, και η υφαρπαγή και παραχώρηση του στους κατσαπλιάδες του UCK από τα κατακάθια και τους εγκληματίες του ΝΑΤΟ, προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Το θέμα του Κοσσόβου είναι ιδιαίτερα λεπτό για τους Σέρβους, καθώς αποτελεί αιτία πολέμου για τους ίδιους, η οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης του παράνομου καθεστώτος που επέβαλαν οι νατοϊκές κατοχικές δυνάμεις.

Οι εξελίξεις στις ελληνοσερβικές σχέσεις αναμένονται ραγδαίες και εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, με βασικό υπεύθυνο την ανίκανη και επικίνδυνη κυβερνητική συμμορία $ύριζα-ΑΝΕΛ.

Κάποιοι από την σερβική πλευρά μιλάνε ακόμη και για ανταπόδοση της εχθρικής πράξης, εννοώντας προφανώς το θέμα της Κύπρου και των Σκοπίων.