ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΤΑ ΓΗΣ

kke

Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Πολλοί είναι αυτοί που επιδίδουν ευθύνες στην αριστερά για την στάση που κρατά απέναντι σε κάθε έκνομη πράξη που ταλανίζει πολίτες και κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι το αριστερό αφήγημα περί προοδευτισμού έτσι και αφεθεί «ελεύθερο» θα αλλάξει τα φώτα σε οποιαδήποτε κοινωνία και αν εφαρμοστεί. Δυστυχώς, αυτό συνέβη στην ελληνική κοινωνία και όσοι εκ των πολιτικών μας μένουν τάχα με το στόμα ανοιχτό όταν, οι Σκουρλέτηδες ονομάζουν το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ως «δημόσια παρέμβαση», ή, όταν η καταπάτηση του ΑΠΘ από «αλληλέγγυους», μεταφράζεται από τον κ. Κυρίτση ως κάτι έννομο μιας και «δεν παρακωλύεται η εύρυθμη πανεπιστημιακή λειτουργία», ας το κλείσουν, γιατί είναι τεράστιο το βάρος της ευθύνης που φέρουν για τα τερτίπια των αριστερών και εξηγούμαι. Μετά την κατατρόπωση των δυνάμεων της αριστεράς από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι πολιτικοί ηγέτες της Χώρας, που ήταν βέβαια με το μέρος των νικητών, έπεσαν σαν λυμασμένοι για να καταλάβουν θέσεις και πολιτικά αξιώματα, αφήνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην αριστερά ελευθερία κινήσεων. Ιδού ένα παράδειγμα: «Συνέπεσε τότε κάποιος εκ των πολλών εναλλαγέντων κατά την περίοδο εκείνη Πρωθυπουργός της Χώρας, να με ρωτήσει μερικά πράγματα σχετικά. Για να του αποδείξω το τι γίνεται του είπα.

– Διαθέτετε κύριε πρόεδρε ημίσειαν ώρα δια να κάνουμε μαζί ένα περίπατο και να επιθεωρήσουμε τας προθήκας των βιβλιοπωλείων της πρωτευούσης;

– τι θα δούμε;

-θα δούμε ότι το 75% των νέων βιβλίων, που εξεδώθησαν μετά την απελευθέρωση της Χώρας, είναι αριστερά, είναι θεωρία και φιλοσοφία ευνοούσα το ΚΚΕ. Και τα βιβλία αυτά εκδίδονται με κεφάλαια εκδοτικών οίκων, δηλαδή κεφαλαιούχων, οι οποίοι κάθε άλλο παρά κομμουνισταί είναι οι άνθρωποι, αλλά διαθέτουν τα κεφάλαιά των δια την άσκηση της κομμουνιστικής προπαγάνδας με μόνον ελατήριον το κέρδος. Και κάτι άλλο κύριε πρόεδρε, όλα τα βιβλία και φυλλάδια που θα ιδήτε τυπώνονται με χαρτί της «Ούνρρα» δηλαδή κρατικό. Και έτσι το ίδιο το κράτος παρέχει τα μέσα εις την άσκησην της κομμουνιστικής προπαγάνδας»*.

Αυτά συνέβαιναν στη Ελλάδα του 1949, και δεν είχαν περάσει παρά μερικοί μήνες από τη νίκη του Ελληνικού Στρατού επί των κομμουνιστών. Τα ίδια και απαράλλακτα έγιναν και μετά την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος το 1974. Η δίψα για την κατάληψη της εξουσίας από τον επονομαζόμενο «εθνάρχη» και των παρατρεχάμενων μετά αυτού, έδωσε άπλετη ελευθερία στην αριστερά να αλωνίζει ελεύθερα. Τότε δεν ήταν που πρωτοέγιναν οι γιορτές του πολυτεχνείου, για να τιμά η αριστερά τους φανταστικούς εκτελεσμένους;  Αργότερα δεν νομιμοποίησε το ΚΚΕ για να μπορέσει να μας βάλει στην τότε ΕΟΚ, μη διαβλέποντας τις καταστρεπτικές για τη Χώρα συνέπειες; Τα ίδια έκανε και ο «σωτήρ» της αλλαγής Αντρέας, όπως και οι μετέπειτα αυτού πρωθυπουργοί. Όλοι είχαν κατά νου την εξουσία αδιαφορώντας για την κομμουνιστική προπαγάνδα που απλώθηκε σαν γάγγραινα στο σώμα της Ελλάδος. Προσπαθούν λοιπόν τώρα τα κόμματα του αντιδημοκρατικού τόξου να πάρουν πίσω την εξουσία από τους αριστερούς. Αλλά υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο γιατί απλά ο κομμουνισμός δεν αντιμετωπίζεται από αστικά κόμματα. Μόνο ένα Εθνικιστικό Κίνημα, όπως των Ελλήνων Χρυσαυγιτών, μπορεί να επιτελέσει το σωτήριο έργο για την Πατρίδα που δεν είναι άλλο από το να λιώσει τον κομμουνισμό όπως πατάμε τα σκουλήκια κατά γης, γιατί περί αυτών πρόκειται.

*συνομιλεί ο Ελευθέριος Σταυρίδης, πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, με κάποιον Έλληνα πρωθυπουργό. Από το βιβλίο του Ε. Σταυρίδη «Τα Παρασκήνια του ΚΚΕ», βλ. σελ. 562