ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ!

simaia

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός»

Η αγορά είναι νεκρή, η ανεργία στα ύψη, η υγεία, η δικαιοσύνη και η δημόσια ασφάλεια είναι κατεστραμμένες, ενώ στο προσφυγικό επικρατεί απόλυτο χάος…

Το υποτιθέμενο «κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα. Από την περίφημη Μεταπολίτευση και ένθεν, γενιές ολόκληρες πολιτών γαλουχήθηκαν προσκολλημένες σε ένα πελατειακό κράτος που κατέτρωγε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για ανταγωνιστικότητα.  Η κοινωνία μας δεν λειτουργούσε υγιώς, διότι το «Εγώ» υπερίσχυε του «Εμείς». Η αλλαγή που βιώνει η κοινωνία μας οδήγησε αναπόφευκτα στον καταποντισμό της λεγόμενης μεσαίας τάξης.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια «πολιτισμένη» χώρα, που επιβάλλει στους πολίτες της capital controls και μνημόνια δίχως τέλος και από πάνω μιλάει για οικονομία. Έχει αναγάγει σε μείζων εθνικό στόχο τη φτωχοποίηση του λαού με μισθούς και συντάξεις πείνας, ενώ η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης μεταφράζεται στο να είναι φτωχοί όλοι, πλην ελαχίστων βέβαια…

Η Ελλάδα των hot spots, μετατράπηκε σε αποθήκη ψυχών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα…

Ακούμε πολύ συχνά την κουβέντα ότι «Μα πώς θα πάμε μπροστά, αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε». Και με αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται οποιαδήποτε θετική προσπάθεια. Είναι γεγονός, ότι σήμερα παράγουμε πολύ λιγότερα απ΄ό,τι στο παρελθόν. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι αυτάρκης  σε φαγώσιμα, λόγω της ευλογημένης μας γης. Και ξεχνάμε όλοι μας ότι κάποτε στην Χώρα μας κατασκευάζονταν μέχρι και αξιόλογα αυτοκίνητα παντός είδους, που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τον διεθνή ανταγωνισμό.

Όμως, δεν πνίγεσαι ποτέ αν πέσεις στο ποτάμι. Πνίγεσαι μόνο αν μείνεις βυθισμένος σε αυτό…

Η Ελλάδα της κρίσης δίνει το στίγμα. Η Ελλάδα των φόρων και της ανέχειας, των επαγγελματιών πολιτικών χωρίς όραμα, που σε όλη τους τη ζωή ήταν απόντες από την αγορά και την πραγματικότητα. Η χώρα της αναξιοκρατίας, εξοντώνει την ήδη πεθαμένη αγορά με τράπεζες κλειστές και με άρση του δανεισμού και βάζει φρένο στην επιχειρηματικότητα των νέων και γενικότερα τιμωρεί αντί να ανταμείβει την επιχειρηματικότητα με επιπλέον αβάσταχτους φόρους, πνίγοντας κάθε σκέψη για ανάπτυξη. Γιατί ποιος τρελός θα συστήσει την εταιρεία του σε μια χώρα στηννοποία η φορολογία αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση και γνωρίζοντας ότι πρέπει να περάσει από τις «συμπληγάδες» των δημοσίων εγγράφων και του λαδώματος; Όλα αυτά, τη στιγμή που πρέπει να στραφείς στο δυνατό σου όπλο, που δεν είναι άλλο από την νεολαία σου, και να της δώσεις το κίνητρο για καινοτομία.

Αντ’αυτού, υπάρχει έχθρα προς όποιον έχει μια καλή ιδέα και προσπαθεί να την υλοποιήσει γιατί με αυτό τον τρόπο κάποιοι άνθρωποι θα έτρωγαν ψωμί, η ανεργία θα μειωνόταν, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενισχύονταν.

Η Ελλάδα της κατήφειας πρέπει να ηττηθεί. Είναι δύσκολος ο δρόμος, διότι πρέπει να συγκρουστεί με το κατεστημένο που ταλανίζει την κοινωνία μας από την περίφημη «Αλλαγή» του 1981. Μια αλλαγή που μετέτρεψε το παραγωγικό κράτος σε παρασιτικό, που μετέβαλλε τους Έλληνες  σε ανθρώπους που μεγαλουργούσαν, αλλά εκτός συνόρων, γιατί εντός δεν τους δίνονταν η ευκαιρία.

Η Ελλάδα του φιλότιμου (μιας λέξης που δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό άλλης γλώσσας) δεν θα χαθεί τόσο εύκολα όσο νομίζουν και παλεύουν κάποιοι. Θα είναι πάντα εκεί! Δεν θα χαθεί στις σελίδες της Ιστορίας. Θα προσπαθεί και θα δικαιώνεται, όπως έκανε πάντα!

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ