Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ngm-bouli__article

Αποσπάσματα της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής –  Ελληνικό (;) κοινοβούλιο Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Για μια ακόμη φορά σε μία κρίσιμη ψηφοφορία, η οποία αποτελούσε μέρος της όλης μνημονιακής πολιτικής, η Νέα Δημοκρατία συντάχθηκε ολόθερμα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα της Πατρίδας των Ελλήνων. Όχι μόνο συντάχθηκε, αλλά έφτασε και στο σημείο να παίρνει ολοφάνερα το μέρος του “επενδυτή”-αγοραστή, ο οποίος δεν είναι άλλος από μία κρατική εταιρεία της κομμουνιστικής Κίνας! Κατά τα άλλα η Ν.Δ. θέλει να σώσει την χώρα από την αριστερά… Στην πραγματικότητα θέλουν την πολυπόθητη εξουσία για να είναι αυτοί που θα ξεπουλήσουν την Πατρίδα, αυτοί που θα συνεχίσουν το καθεστώς της ξενοκρατίας και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία ακόμη ψηφοφορία η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την οποία κατηγορούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του κόμματος του νεοφιλελευθερισμού ότι συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ. ναι!

Από την ομιλία μου στην Βουλή για το θέμα και τα παρακάτω:

Ένα ακόμα ξεπούλημα προς χάριν των μνημονίων

“…Όπως είπε ο προλαλήσας εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μπορείτε να είστε υπερήφανοι για το ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού της χώρας. Αφού σας λέει η Νέα Δημοκρατία ότι πρέπει να είστε υπερήφανοι, μάλλον κάπου θα πρέπει να ανησυχείτε για το ποια σχέση έχει η πολιτική που ασκείτε μ’ αυτά τα οποία διακηρύξατε και μ’ αυτά τα οποία υποτίθεται ότι πιστεύετε.

Βλέπουμε ένα ακόμα ξεπούλημα προς χάριν των μνημονίων και μία διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου επί τρίωρο σχεδόν για να συνεννοηθούμε με κάποια ιδιωτική εταιρεία. Και υπάρχει μία τροπολογία, την οποία κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, υπέρ των εργαζομένων.  Και ιδού το παράδοξο: Μία Κυβέρνηση κομμουνιστική, έστω και ανανεωτική, και μία εταιρεία κρατική ενός κομμουνιστικού κράτους να αδικούν τους εργαζομένους και να έρχεται ένα, κατά την πάγια φρασεολογία σας, φασιστικό κόμμα να υπερασπιστεί να συμφέροντα των εργαζομένων! 

Η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί απολύτως με αυτό το έγκλημα το οποίο συντελείται, με την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Θα ήθελα πριν αναφερθώ, όμως, στο ζήτημα, πολύ σύντομα να αναφερθώ στα δύο κύρια σημεία του πολιτικού διαλόγου των τελευταίων ημερών, τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητήματα για τα οποία έκρινε η Κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να έχει λόγο και δεν κάλεσε προς συζήτηση τον εκπρόσωπο της τρίτης πολιτικής δυνάμεως της χώρας”. 

Είμαστε στην βουλή επειδή το θέλει ο Ελληνικός λαός

“…Δεν είμαστε εδώ, ούτε επειδή το θέλει η Κυβέρνηση, ούτε επειδή το θέλει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Είμαστε επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός. Και είτε το θέλουν είτε όχι, η Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας…

Μάλιστα, μιλάτε ως συνταγματικό τόξο, εξαιρώντας τη Χρυσή Αυγή από αυτό το τόξο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ΚΚΕ, το οποίο διά του Γενικού Γραμματέως του, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα ξαναγίνονται εκλογές όπως επί Στάλιν… Η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τον εκλογικό νόμο προσπαθεί να παγιδέψει τη Χρυσή Αυγή. Και θέλει να πει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αν αποφασίσουμε να ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο, είμαστε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του λέει ότι αν δεν ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο, είμαστε «ουρά» της Νέας Δημοκρατίας. 

Ε, όχι λοιπόν! Δεν είμαστε ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον. Είμαστε εναντίον όλων και θα υπηρετήσουμε το Ελληνικό Έθνος. Και με βάση αυτό θα αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα…. 

Όμως, έλεος με την κινδυνολογία, ότι κινδυνεύει η σταθερότητα και το πολιτικό σύστημα! Πιστεύετε ότι ο λαός είναι ευχαριστημένος με τη σταθερότητα και το πολιτικό σύστημα; Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Και εν τοιαύτη περίπτωση, όλα τα εγκλήματα εις βάρους του ελληνικού λαού έγιναν από κυβερνήσεις αυτοδύναμες και με ποσοστά, μάλιστα, του 43%, του 45% και του 46%. Σώθηκε η Ελλάδα, σώθηκε η εθνική μας αξιοπρέπεια στα Ίμια, επειδή είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση; Όχι βεβαίως. Και σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα, να ξέρετε ότι σταθερός είναι και ένας βούρκος και ένας βάλτος…”

Πρόκειται για ξεπούλημα εθνικής περιουσίας

“…Και έρχομαι τώρα στο νομοσχέδιο, για να πω τη θέση της Χρυσής Αυγής, την οποία ανέλυσαν θαυμάσια και οι προηγούμενοι ομιλητές της. Η ιστορία του ξεπουλήματος του ΟΛΠ δεν είναι τωρινή. Έχει ξεκινήσει από το 2002, από τις ημέρες του εκσυγχρονιστή Σημίτη, τον οποίο απ’ ό,τι βλέπουμε, προσπαθεί πολιτικά να αγκαλιάσει τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Η Κυβέρνηση θα μιλήσει για επιτυχία, για χρήματα που θα μπουν στα δημόσια ταμεία και για ανάπτυξη. Στην πράξη, όμως, δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Στην πράξη πρόκειται για ξεπούλημα. Θα πουληθεί το Λιμάνι του Πειραιά για 311 εκατομμύρια ευρώ. Και με αυτά τα 311 εκατομμύρια ευρώ παίρνουν κοντέινερ, ναυπηγοεπισκευαστική με τέσσερις δεξαμενές, ακτοπλοΐα, υποδομές σε μήκος τριάντα επτά χιλιομέτρων κ.λπ. Είναι πραγματικό σκάνδαλο, τη στιγμή που το 2014 από το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ, αποτιμήθηκε η σύμβαση παραχώρησης για δύο προβλήτες σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας του Λιμένος Πειραιώς, θέλω να πω τα εξής: Το Λιμενικό θα εξακολουθήσει να έχει τα καθήκοντα ασφαλείας που έχει ή θα βάλουν οι Κινέζοι κάποια ιδιωτική εταιρεία και θα κάνει τον έλεγχο στο πρώτο λιμάνι της χώρας; Επίσης, η καταβολή του ετήσιου ανταλλάγματος της παραχώρησης είναι 3,5% και θριαμβολογείτε, γιατί επί Νέας Δημοκρατίας ήταν 2%. Είναι εξωφρενικό ποσοστό να παραχωρεί κάποιος μία εθνική περιουσία, και να παίρνει το 3,5% επί των εσόδων. Σε αντίστοιχους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης θα μιλήσουμε για το τι συμβαίνει στον Λιμένα της Κύπρου. Τα ποσοστά που θα πληρώνουν οι ιδιώτες στο κυπριακό δημόσιο για περίοδο είκοσι πέντε ετών ανέρχονται σε 62% και τα εμπορευματοκιβώτια σε 52%.

Πρόκειται για ξεπούλημα εθνικής περιουσίας, για το οποίο ξεκάθαρα υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο θα υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας ότι είναι η μοναδική εθνική αντιπολίτευση μέσα στην αίθουσα αυτή.”

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-apoluta-sumfwnh-me-ton-suriza-h-nd-gia-to-jepoulhma-tou#ixzz4DuV7m5Z7