ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ

d0a98d_214d91283ddc4d9c92c8621b4fcb3480 (1)

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Στην Αρχαία Ελλάδα, όταν προκηρύσσονταν Ολυμπιακοί Αγώνες, οι πόλεμοι και οι διαμάχες σταματούσαν και κήρυκες στέλνονταν σε όλες τις πόλεις. Η συγκεκριμένη ενέργεια, είχε ως σκοπό να προβάλει το Αθλητικό Ιδεώδες μέσα από έναν πλαίσιο πανανθρώπινης θεώρησης, μέσα από την Σικελιανική αποθέωση των αισθήσεων και την κυριαρχία του Μύθου.

Ο Αθλητισμός και η Ειρήνη εξυψώνονταν υπεράνω του πολέμου και των τοπικών επιδιώξεων και συμφερόντων.

Αυτό φαίνεται ότι το αγνοεί ο κύριος Ηλίας Λάμπρου, προπονητής του Ταϋλανδέζικου Αθλήματος Muay Thai, γι αυτό και σε μεγάλη αθλητική διοργάνωση του αθλήματος, απέσυρε αθλήτριά του, επειδή διαπίστωσε ότι ανάμεσα στους παριστάμενους βρισκόντουσαν οι Συναγωνιστές μας Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός.

Παραθέτουμε αυτολεξεί τις εξηγήσεις που έδωσε σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».        

«Σήμερα μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας.

Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως «πρώτο τραπέζι πίστα» ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματόριων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό…

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας…»

Εμείς όμως κύριε Λάμπρου (όχι ως Χρυσαυγίτες, αλλά ως απλοί άνθρωποι) δεν είμαστε διόλου περήφανοι για εσάς και τις επιλογές σας, διότι προβάλλουν το μίσος, την έριδα, την διχόνοια, καθώς και τον ιδεολογικό ρατσισμό. Χρειάζεται μια σχετική Παιδεία, όχι απαραίτητα υψηλού επιπέδου για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι ο Αθλητισμός είναι υπεράνω ιδεολογιών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, κάτι που εσείς ως προπονητής θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Δυστυχώς όμως, υποβιβάζετε τον ιερό χώρο ευγενούς άμιλλας σε πεδίο φθηνών κομματικών σκοπιμοτήτων και υπεροπτικής αυτοπροβολής.

Σφάλετε σφόδρα όταν λέτε ότι ο αθλητισμός δεν τους χωράει όλους. Αντιθέτως η διεθνής Ιστορία και οι πρακτικές έχουν αποδείξει ότι το μόνο που χωράει τους πάντες και δίνει ευκαιρία στους πάντες, ανεξαρτήτως φυλής, ιδεολογίας, θρησκεύματος, ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι ο Αθλητισμός.

Κατόπιν όσον αφορά τη θεώρησή σας αποχωρώ, ήτοι επιλέγω τη φυγή (γιατί αυτό είναι) για να μην νομιμοποιήσω την παρουσία Χρυσαυγιτών σε δημόσιους χώρους, πιστεύουμε ότι μάλλον σας διαφεύγει κάποιο γεγονός. Δεν αναμένουμε σε καμία περίπτωση από πρόσωπα της δικής σας ιδεοληπτικής θεώρησης και των ακραίων απόψεών να μας νομιμοποιήσετε. Μας έχει ήδη νομιμοποιήσει από το 2012 το 7% του Ελληνικού Λαού, κάτι που και εσείς και οι ομοϊδεάτες σας δεν μπορείτε να αποτρέψετε, γι αυτό και περιορίζεστε σε σπασμωδικές και ανούσιες ενέργειες, όπως και πολλοί «δημοκράτες» βουλευτές, θιασώτες της «πολυφωνίας» οι οποίοι αποχωρούν από την αίθουσα του κοινοβουλίου όταν λαμβάνει τον λόγο βουλευτής του Εθνικιστικού Κινήματος. Τώρα η δήλωσή σας, θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, είναι μάλλον αδόκιμη, διότι εσείς ο πρώτος αποδεικνύετε ότι την καταρρίπτετε.

Αγαπητέ κύριε Λάμπρου, όσον αφορά τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εδώ και πολύ καιρό η Χρυσή Αυγή τα έχει καταδικάσει. Αυτός που δεν τα έχει υποσυνείδητα καταδικάσει και τα αναπαράγει στην καθημερινότητα του είστε εσείς.

Με την δική σας λογική λοιπόν ο Χίτλερ έπρεπε να αποκλείσει τους έγχρωμους αθλητές από την Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1936, γιατί ήταν διαφορετικοί, όπως επίσης αφού οι διαφορετικοί δεν έχουν χώρο στις αθλητικές εκδηλώσεις και όπως δηλώσατε ο αθλητισμός δεν μας ενώνει τότε σίγουρα θα αιτιολογούσατε την σφαγή των Ισραηλινών αθλητών από τον Μαύρο Σεπτέμβρη στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972.

Και εδώ είναι το οξύμωρο.

Εμείς οι «ναζιστές» όπως μας αποκαλείτε ομιλούμε για τον Αφροαμερικανό Τζέσε Όουενς (αλήθεια τον γνωρίζετε;) και για τους δολοφονημένους Ισραηλινούς αθλητές. Εσείς ο «δημοκράτης» ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων είστε ακολουθείτε την πρακτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Προσωπικά, πέραν από οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση αν κάποιο από τα παιδιά μου φοιτούσε στη σχολή σας, θα διέκοπτα άμεσα τη φοίτηση, διότι εγώ θα απαιτούσα από τον δάσκαλο, εκτός από την άθληση να διδάσκει ομαδικότητα, ομοψυχία και πειθαρχία, όχι μίσος.