ΚΥΡΙΑΚΟ, ΠΟΣΟ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ;

kyriakos_mitsotakis-650

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Αφιέρωμα στο «νέο αίμα» της ευρωπαϊκής πολιτικής, κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico Europe, βάζοντας μέσα και τον φον Κούλη! Ναι, δε σας κάνω πλάκα, τον φον Κούλη!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω αφιέρωμα, που υπογράφει ο δημοσιογράφος Dalibor Rohac, ο φον Κούλης –ο οποίος περιγράφεται ως «νέος» και «φιλόδοξος»- είναι μεταξύ των τριών «μεταρρυθμιστών» Ευρωπαίων πολιτικών, που θα έχουν ουσιαστική επιρροή στις εξελίξεις στις χώρες τους αλλά και σε… ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι άλλοι δύο «μεταρρυθμιστές» (σαν τον «δικό μας» φον Κούλη…) είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Γάλλος Εμανουέλ Μακρόν, διεκδικητής της προεδρίας της χώρας.

Μάλιστα! Βρε τον Κούλη! Μεγαλεία ο Κούλης!

Επειδή όμως, ο εν λόγω… σωτήρας δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις –καθώς στην περίπτωσή του ισχύει το «κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα»- και με δεδομένο ότι οι δημοσιογράφοι των διαφόρων διεθνών πρακτορείων δεν είναι τόσο… αμερικανάκια όσο δείχνουν τα γραπτά τους, πόσο πήγε Κυριάκο το αφιέρωμα; Εσύ τα’ σκασες ή ήταν άραγε… πασχαλινό δώρο της Siemens;