ΈΤΟΙΜΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΣΟ – ΟΣΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΦ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

 asfalistiko1

Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας.

Να τελειώνει βιάζεται η κυβέρνηση με μια μια τις βόμβες που έχει στα χέρια της, ώστε να πάρει την αξιολόγηση της οικονομίας από τους δανειστές, ελπίζοντας πως θα είναι θετική. 

Κούνια που την κούναγε και ακόμη την κουνάει. 

Όποιος κυκλοφορεί στον δρόμο, βλέπει την πραγματική αξιολόγηση της οικονομίας σε κάθε δρόμο. Κεντρικό η συνοικιακό!

Ο Τσίπρας αποστειρωμένος – επιλογή ή επιβολή αυτή η αποστείρωση; – δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στην χώρα, και σαν την Κρουστάλω χαμένος στο δάσος του Εθνικού κήπου, ή σαν την γοργόνα του Μεγαλέξανδρου, τραυλίζει συνεχώς πως «η ανάπτυξη θα έρθει».

Και δώστου ξεπουλάει την Kρατική Περιουσία, λιμάνα – αεροδρόμια κλπ – και δώστου ξεπουλάει την εθνική ανεξαρτησία – ΝΑΤΟ και τούρκοι στο Αιγαίο κλπ –  και δώστου ξεπουλάει την Εθνική Ασφάλεια – λαθρομετανάστες στην χώρα που μας μεταφέρουν τον πόλεμό τους –  και δώστου ξεπουλάει τα πάντα με το μνημόνιο και άλλα πολλά. Τώρα, έχει σειρά το ασφαλιστικό.
Ιδού: 
 «Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους», δήλωσε ουφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια παροχών στην κοινωνική ασφάλιση;», αλλά αυτή η συμφωνία, προς το παρόν, δεν έχει υπογραφεί, στο πλαίσιο των όρων που τέθηκαν τον Αύγουστο του 2015».
Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για «δυσχέρειες στη διαπραγμάτευση». «Οι δυσχέρειες αυτές υπάρχουν κάτω από μία στρεβλή αντιμετώπιση των δεδομένων που ισχύουν στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτών που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διευκρίνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι οι δανειστές θεωρούν ότι είναι συνταξιοδοτική δαπάνη τα επιδόματα που καταβάλλονται στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία και σε άλλες χώρες τα προνοιακά επιδόματα δεν θεωρούνται συνταξιοδοτική δαπάνη. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο κίνδυνος φτώχειας από 27%, το 2010 αυξήθηκε πάνω από 35% το 2013.Ο υφυπουργός προσπάθησε να εκβιάσει τις αντιδράσεις όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας που αντιδρούν στην ψήφιση ενός αδιέξοδου ασφαλιστικού, το οποίο θα φέρει λουκέτα παντού και ανεργία και εκ προοιμίου θα οδηγηθεί σε αποτυχία, λέγοντας: «καμία δικαιολογία δεν θα υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, αν δεν υποστηρίξει αυτή την εξέλιξη, γιατί στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα με κανόνες δικαιοσύνης και με πραγματικά καθολικό αναδιανεμητικό χαρακτήρα, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει».

Ιδού η άποψη μας για το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση: