ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ… ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟ 33%!

 

020615-austria

Γράφει ο Αντίοχος

Όταν – εντελώς ξαφνικά- η Αυστρία έκλεισε τα σύνορά της στα «προσφυγάκια», εξηγήσαμε την ενέργεια αυτή ως αντίδραση στη φοβερή άνοδο του εθνικιστικού «Κόμματος της Ελευθερίας» της χώρας, που καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις.

Φαίνεται όμως πως ήταν πολύ αργά για το πολιτικό κατεστημένο της Αυστρίας, γιατί παρά το κλείσιμο των συνόρων, το εθνικιστικό κόμμα συνεχίζει να ανεβαίνει!

Έτσι, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Έστεράιχ», το Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία, καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει επιτύχει ως τώρα και προηγείται σε απόσταση σχεδόν δέκα μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώνει ποσοστό 33%, με το Λαϊκό Κόμμα να βρίσκεται στο 24% και οι Σοσιαλδημοκράτες στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 5%.

Επιπλέον, στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προηγείται με ποσοστό 32% και ακολουθούν ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ με 27%, και ο καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, με 24%.

Παρατήρηση: Αν ανέβουν σε τέτοια επίπεδα τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ακόμα και οι συριζαίοι θα γίνουν… «ρατσιστές» και θα λύσουν το «προσφυγικό» μέσα σε μια μέρα! Όσο τα δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν εκτινάσσονται, θα συνεχίζεται η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων»!