ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ;

 

kammenos2-630x400

Γράφει ο Θεόδωρος Χλωρίδης

Σύμφωνα με καταγγελία στρατιωτών που υπηρετούν σε μονάδα του Πολυκάστρου, διατάχθηκαν να παραδώσουν τα κρεβάτια τους, ώστε αυτά να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας απρόσκλητων.

Έτσι, οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν 12 από τα 35 κρεβάτια του Λόχου τους, ώστε να μπορούν να ξαπλώνουν σε αυτά οι δήθεν κατατρεγμένοι και ταλαίπωροι. Στους στρατιώτες παραδόθηκαν sleeping bag, με τα οποία κοιμούνται στο τσιμεντένιο πάτωμα!

Σε μια άλλη περίπτωση, Υπαξιωματικός που υπηρετεί σε μονάδα της Ασσήρου Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την σίτιση των απρόσκλητων, κατήγγειλε ότι οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στα Διαβατά, πετάνε το φαγητό τους στα σκουπίδια, προτιμώντας τις παντσέτες και τα σουτζουκάκια από τις καντίνες που έχουν κατασκηνώσει περιμετρικά του χώρου. 

Σύμφωνα με τον εν λόγω Υπαξιωματικό, οι λαθρομετανάστες πολλές φορές επιδεικνύουν προκλητικότατη και εριστική συμπεριφορά, φτύνοντας και βρίζοντας τους φαντάρους, που αναγκάζονται να εκτελούν χρέη φιλιππινέζας.

Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στα κέντρα φιλοξενίας των απρόσκλητων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, από υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, μετατράπηκαν σε καμαριέρες, σερβιτόροι και αχθοφόροι. 

Η ευθύνη για τον εξευτελισμό του στρατού, βαραίνει αποκλειστικά τον κατ’ όνομα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι κόκκινες γραμμές του οποίου μεταμορφώθηκαν σε κόκκινες ζαρτιέρες και ροζ στρινγκάκια, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του παγκόσμιου περίγελου. 

Ας απολαύσει ο βουλιμικός υπουργός για λίγο ακόμη την καρέκλα του. Πολύ σύντομα, το πρόσωπο του θα κοσμεί το μνημείο των προδοτών, δίπλα στους Πηλιογούσηδες και τους Εφιάλτες.