ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η… ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ

TO GO WITH AFP STORY BY SIMON STURDEE Heinz-Christian Strache (C) candidate of the Freiheitliche Partei Oesterreichs FPO Party (Freedom Party of Austria) waves flags during a meeting of the FPO political party in Klagenfurt on September 14, 2013 ahead of the Austrian legislative elections taking place on September 29, 2013. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

 

Γράφει ο Αντίοχος

Τρόμος και πανικός έχει πέσει στην Αυστρία –και όχι μόνον- για την πρωτοφανή στα (μεταπολεμικά…) χρονικά άνοδο του εθνικιστικού FPÖ (Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας), που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι πρώτο κόμμα με 32%, ενώ το δεύτερο και το τρίτο έχουν κατρακυλήσει στο 24% και 23%, αντιστοίχως (εξ’ ου και η απότομη σκλήρυνση της πολιτικής της αυστριακής κυβέρνησης στο «προσφυγικό» ζήτημα…).

Και το χειρότερο απ’ όλα –για το σύστημα- είναι ότι έχουν δοκιμαστεί όλες οι μέθοδοι εναντίον του και καμία δεν έχει αποτέλεσμα.

Γράφει σχετικά σε άρθρο της -που μεταφράστηκε και αναδημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα των συριζομούρηδων- κάποια «προοδευτικιά» της Βιέννης:   

«Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες ανάσχεσης της επιτυχίας του  FPÖ. Πιο συγκεκριμένα:

  •         Δια της αποσιώπησης, της αγνόησης δηλαδή, του κόμματος και των ζητημάτων που θέλει να αναδείξει, της αποφυγής της σύγκρουσης μαζί του και της ένταξης των αιτημάτων του (σε ηπιότερη ή όχι μορφή) στα προεκλογικά προγράμματα των κυρίαρχων κομμάτων,
  •         Δια της δαιμονοποίησης του κόμματος, της καταγγελίας του ως φασιστικό και της κατασκευής ενός «τείχους πολιτικής ορθότητας» με το σύνθημα «μηδενική ανοχή στους φασίστες».
  •      Δια της απεύθυνσης στον κόσμο και του καλέσματος να στρατευθεί στο «λαϊκό αντιφασιστικό μέτωπο», καθώς και της διάδοσης της ιδέας ότι η «ρεπουμπλικανική ενότητα» συνιστά το «μικρότερο κακό» για την Αυστρία.

Όμως, οι στρατηγικές αυτές δεν αποδείχθηκαν ικανές να ανασχέσουν την άνοδο του FPÖ…».

Κι αν όλες οι παραπάνω μέθοδοι ανάσχεσης σας θυμίζουν τις κατά καιρούς μεθόδους ανάσχεσης της Χρυσής Αυγής από το ξεπουλημένο μεταπολιτευτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ των κόκκινων ολιγαρχών που έχει στην υπηρεσία του, καλώς σας τις θυμίζουν! Γιατί είναι ίδιες πανευρωπαϊκά, κατά των εθνικιστικών κινημάτων; Γιατί ίδιο είναι παντού το αφεντικό που τις κινεί!