ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ MADE IN USA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

αμερικανικο-χταποδι

Το άρθρο είναι του Wayne Madsen, συγγραφέα, αρθρογράφου σε πολλές εφημερίδες, δημοσιογράφου και τακτικού συνεργάτη του Russia Today, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα http://www.voltairenet.org/article190319.html από το Strategic Culture Foundation (Russia)

Το κάτωθι είναι απόσπασμα του άρθρου σε ελεύθερη μετάφραση.

«Οι επιχειρήσεις ευρωπαϊκής πολιτικής επιρροής είναι Made in USA.

Οι πολίτες της Ευρώπης είναι πεπεισμένοι ότι ζουν σε δημοκρατία. Ωστόσο, μετά το τέλος του ΄Β Παγκοσμίου Πολέμου, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν μπορούσε ελεύθερα να επιλέξει την προσέγγιση με την Σοβιετική Ένωση ή τώρα με την Ρωσική Ομοσπονδία. Όποτε το δοκίμασαν, τρομοκρατικές εκστρατείες, πολιτικές δολοφονίες, ακόμη και πραξικοπήματα, το εμπόδισαν. Πράγματι, η βούληση της ευρωπαϊκής ένωσης δεν ισχύει για τα διεθνή θέματα. Σε αυτόν τον τομέα, μόνον η βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών μετράει.

Σε άλλη μία τέτοια περίπτωση, καθαρής αμερικανικής υποκρισίας, σε μέγιστο βαθμό το Κογκρέσο των ΗΠΑ, διέταξε τον James Clapper, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), να εξετάσει την υποτιθέμενη ρωσική χρηματοδότηση ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων κατά την τελευταία δεκαετία.

(Σημείωση μεταφραστή: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/russia-today-aporrhth-ereuna-ths-cia-gia-tis-scheseis-rwsias-chrushs-aughs )

Είναι σαφές ότι αυτή η ενέργεια από τους αμερικανούς νεοφιλελεύθερους δεν στοχεύει μόνο την Ρωσία αλλά και ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα που έχουν υποστηρίξει την αμυντική πολιτική της Ρωσίας στην Ουκρανία και στηλιτεύουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική ανοιχτών συνόρων που έχει επιβάλει στην ΕΕ με αποτέλεσμα ορδές ισλαμιστών τρομοκρατών από τη Συρία, το Ιράκ, Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν “μεταμφιεσμένοι” ως πρόσφυγες να εισέρχονται στις χώρες τους.

Τα ευρωπαϊκά κόμματα που θα διερευνηθούν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και από υπηρεσίες οικονομικού ελέγχου, για λογαριασμό –κατ’ εντολή- των νεοφιλελευθέρων αφεντικών τους συμπεριλαμβανομένων της βοηθού Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βικτόρια Νούλαντ, του συζύγου της Robert Kagan και του κεφαλαιοκράτη George Soros, είναι το Jobbik της Ουγγαρίας, η Χρυσή Αυγή της Ελλάδας, το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, και η Λίγκα του Βορρά της Ιταλίας. Αυτά τα ευρωπαϊκά κόμματα έχουν απορρίψει τον έλεγχο της Ευρώπης που ασκείται από τις Βρυξέλλες. Έχουν, επίσης απορρίψει την αμερικανική κυριαρχία σε θέματα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής όπως το Ουκρανικό, την Συρία, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (σημ μτφ. εννοεί την TTIP), την πολιτική ανοιχτών συνόρων.

Η κίνηση αυτή ενάντια σε αυτά τα δημοφιλή πολιτικά κόμματα της Ευρώπης αποτελεί μια νέα φάση της νέο-ιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής: Την στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων, χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που έχουν επιτύχει μέσω της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα αυτών των διώξεων εναντίον αυτών των εθνικιστικών κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση χορήγησης άδειας εισόδου στις ΗΠΑ (VISA) όπως έχει ήδη γίνει σε αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Ρωσίας, της Ρωσικής Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, και στα ανατολικά της Ουκρανίας στις δημοκρατίες του Donetsk και Lugansk. »

Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρονται ιστορικά παραδείγματα από ωμές παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή καθώς και την χειραγώγηση ψευτοεπαναστατών όπως του Κον Μπετίτ, τον Μάη του 1968 στο Παρίσι, για την συμμόρφωση τους με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως εδώ http://orientalreview.org/2016/02/04/seventy-years-of-harassing-political-establishment-and-people-of-europe/

Τα ελληνόφωνα όμως ΜΜΕ, με τους λαλίστατους παπαγάλους που καμώνονται τους δημοσιογράφους, δεν έχουν κάνει καμία αναφορά, δουλικά πιστοί σε πρεσβείες και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το πρόβλημα τους είναι ότι η Χρυσή Αυγή αντλεί την δύναμη της από τον Ελληνικό Λαό και είναι υπόλογη μόνο σε αυτόν. Δεν χρηματίζει, δεν χρηματίζεται και δεν εκβιάζεται από κανέναν.

Η Εθνική Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα ριζοσπαστικό πολιτικό κίνημα όπως η Χρυσή Αυγή! Όσοι ζωντανοί, συνταχθείτε στον Αγώνα.

Χρήστος