ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

pyh_0

Γράφει ο Αντίοχος

«Πρώτη- δεύτερη φορά αριστερά», τρίτο Μνημόνιο στη σειρά!

Από την ώρα που το γύρισε το έργο ο ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα τώρα, που μας αλλάζει τα… φώτα στα αντιλαϊκά μέτρα,  ακούμε πολλούς και διάφορους να λένε ότι πλέον «δεν είναι αριστερά», είναι «ψευτοαριστερά», «μαϊμού-αριστερά», «γιαλαντζί αριστερά», «πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς», κ.τ.λ., κ.τ.λ. Το λοιπόν, είναι ή δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η «πρώτη- δεύτερη φορά αριστερά» (τρίτο Μνημόνιο στη σειρά…) ή να περιμένουμε «την άλλη φορά αριστερά», όπως λέει και η ελληνική καρικατούρα του Λένιν, ο Μπογιόπουλος; Εδώ, λοιπόν, θα αποδείξουμε ότι αυτή ακριβώς είναι η αριστερά, σύμφωνα με τις πρακτικές των… πατέρων της (Λένιν, Στάλιν και δε συμμαζεύεται).

Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη!

Κι όμως, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνεπής με τις «αρχές και αξίες» της αριστεράς. Δείτε κάποιες πτυχές της. Πρώτον, στο θέμα της ιδιοκτησίας ακινήτων. Τι έκανε η «πρώτη φορά αριστερά» του Λένιν; Πήρε τα σπίτια από τους ιδιοκτήτες τους! Τι κάνει η «πρώτη- δεύτερη φορά αριστερά του mister Tsipra; Αφενός μεν καθιστά ασύμφορη την ιδιοκτησία ακινήτου με τον ΕΝΦΙΑ και αφετέρου καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, υλοποιώντας έτσι το εξόχως μαρξιστικό-λενινιστικό σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»!  

Το τσάκισμα της μεσαίας τάξης

Τι έκανε η «πρώτη φορά αριστερά» του Λένιν με την μεσαία τάξη; Την τσάκισε μονομιάς, μετατρέποντας όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σε κρατικούς υπαλλήλους-προλετάριους! Τι κάνει τώρα η «πρώτη- δεύτερη φορά αριστερά» του mister Tsipra; Την τσακίζει, όχι μονομιάς, γιατί είναι δύσκολο στην εποχή μας, αλλά σιγά-σιγά με τους εξοντωτικούς φόρους και τις εισφορές! Και σε λίγο καιρό, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην χώρα θα είναι είδος προς εξαφάνιση, καθώς αυτή τη φορά όχι το κράτος, αλλά μεγάλες εταιρείες (ιατρικές, δικηγορικές, κ.τ.λ.) θα τους απορροφήσουν ως υπαλλήλους τους, με μισθό τρεις κι εξήντα!


1neb55a

Η «Τσεκά» και οι «Ρουβίκονες»

Τι έκανε η «πρώτη φορά αριστερά» του Λένιν με τους «πολιτικώς καθυστερημένους» -όπως τους χαρακτήριζε- αγρότες; Αφού πρώτα τους χρησιμοποίησε για να ανέλθει στην εξουσία (με το σύνθημα «η γη στους αγρότες»), ξεκίνησε τον πόλεμο εναντίον τους το 1918 μ’ ένα διάταγμα που προέβλεπε την φορολόγηση σε είδος. Πιο συγκεκριμένα, ο αγρότης έπρεπε να κρατά τα απολύτως απαραίτητα για την διατροφή της οικογενείας του προϊόντα –κυρίως το σιτάρι- και να δίνει στο κράτος την υπόλοιπη παραγωγή του. Όταν δε οι αγρότες δεν υπάκουσαν στο συγκεκριμένο διάταγμα και απέκρυπταν τις σοδειές που έπρεπε να παραδώσουν στο κράτος, τους αντιμετώπισε με στρατιωτικά αποσπάσματα της μισητής Τσεκά, που έκαναν επιδρομές στην ύπαιθρο και μάζευαν τους «φόρους». Τι διαφορετικό κάνει σήμερα ο mister Tsipras, με την άγρια φορολόγηση των αγροτών –όχι πλέον σε είδος, αλλά σε χρήμα; Κι αν μπορούσε να στείλει προς καταστολή των αγροτικών μπλόκων την δική του «Τσεκά» (δηλαδή τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων) να είστε σίγουροι πως θα το έκανε!  

Η περίπτωση του συντρόφου Πιτσιόρλα

Πριν από λίγο καιρό, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και «μάνατζερ» (oh, yes!), ονόματι Στέλιος Πιτσιόρλας έδωσε μια συνέντευξη στα «Νέα», ζητώντας από την αριστερά να κάνει «μεταρρυθμίσεις» για «να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό». Και πως εννοούσε τις «μεταρρυθμίσεις» ο σύντροφος Πιτσιόρλας; Με τις ιδιωτικοποιήσεις να «διαδραματίζουν κομβικό ρόλο», όπως είπε, καθώς «ένα κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη και άρα δεν πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει μόνο με αδύναμες οικονομίες ή όσες βρίσκονται σε Μνημόνια». Θα λέγαμε ότι αυτές οι θεωρούμενες ως «νεοφιλελεύθερες» απόψεις, είναι ένα… μεμονωμένο περιστατικό, που δεν συνάδει με την ιδεολογία και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης. Αλλά, ο σύντροφος Πιτσιόρλας δεν είναι ένα απλό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σαν όλα τ’ άλλα. Είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων) και δεν απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις προθέσεων, ούτε αυτές θεωρήθηκαν «προσωπικές απόψεις». Άρα, τα όσα είπε είναι σύμφωνα με την νέα πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η Новая экономическая политика και η αριστερά

Βέβαια, όλα αυτά που είπε ο σ. Πιτσιόρλας αποδοκιμάστηκαν από τους… αρειμάνιους Λαφαζανίστας και… κουκουεδίστας, ως «νεοφιλελεύθερα», «μη αριστερά», αλλά… Τον Μάρτιο του 1921, συνήλθε το 10ο Συνέδριο του ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης, στο οποίο ο Λένιν ανακοίνωσε στα συντρόφια την άμεση επιστροφή στον… καπιταλισμό, δια της Νέας Οικονομικής Πολιτικής (ΝΕΠ, από τα αρχικά στο κυριλλικό αλφάβητο). Η ΝΕΠ (που εφαρμόστηκε ως τα τέλη της δεκαετίας του ’20, δηλαδή και από τον Λένιν και από τον Στάλιν, κομμούνια!) προέβλεπε τα εξής αδιανόητα για κομμουνιστικό κράτος: να έχουν οι αγρότες το δικαίωμα της επικαρπίας της γης, την νομιμοποίηση του εσωτερικού εμπορίου και της ανταλλαγής των ειδών, την θέσπιση φόρου πρώτα σε είδος και αργότερα σε χρήμα, την επιστροφή στον ιδιωτικό έλεγχο των επιχειρήσεων που απασχολούσαν λιγότερους από 20 εργάτες, εργασία κατ’ αποκοπή, με το κομμάτι, και δυνατότητα ενοικιάσεως εργοστασίων από εταιρείες ή ιδιώτες του εξωτερικού, καθώς και η προσέλκυση ξένων «επενδυτών» προς εκμετάλλευση των τεραστίων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (πετρελαιοπηγών, χρυσορυχείων).

Λένιν: Θα πουλάμε τα πάντα, εκτός από εικόνες και βότκα!

Και πριν αρχίσουν τις υστερικές κραυγές για «μεγάλο ξεπούλημα», οι σύντροφοι… Μπογιοπούλωφ και… Λαφαζάνωφ, να τονίσουμε ότι την εποχή της ΝΕΠ, ο αρμόδιος υπουργός Τσιτσέριν διαβεβαίωνε τους απανταχού καπιταλιστές ότι «ο φυσικός πλούτος της ΕΣΣΔ περιμένει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης», ο δε… πολιτικός παππούς των απανταχού αριστερών, Λένιν, έδινε τον τόνο, δηλώνοντας πως «θα πουλάμε τα πάντα εκτός από εικόνες και βότκα»!

Τα «δύο βήματα πίσω» του Λένιν και του ΣΥΡΙΖΑ

Και για να μη νομίζετε πως αυτές τις συγκρίσεις τις κάνω εγώ ο «φασίστας» κ.τ.λ., σας μεταφέρω απάντηση της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ «στις καθημερινές ομοβροντίες που εξαπολύονται εξ αριστερών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις ‘‘κωλοτούμπες’’ του σε σχέση με την καταγγελία του μνημονίου». Απολαύστε: «…Κρίνουμε χρήσιμο να καταφύγουμε στον Βλαδίμηρο. Στον Βλαδίμηρο της εποχής της ΝΕΠ (Νέα Οικονομική Πολιτική). Τι ήταν στην πολιτική ουσία της αυτή η περίφημη (όσο και απωθημένη και αποσιωπημένη) ΝΕΠ, μια από τις πιο εμπνευσμένες ιδέες τού Λένιν; Δεν ήταν τίποτε παραπάνω από την αναγνώριση του γεγονότος ότι οι μπολσεβίκοι είχαν απλώσει τα πόδια τους πολύ πιο έξω από όσο τους επέτρεπε το πάπλωμα των αντικειμενικών συνθηκών!… Τότε ήταν που ο Λένιν, βλέποντας το καράβι να πηγαίνει πάνω στα βράχια, αποφάσισε, εισηγήθηκε και έπεισε για τη ζωτική αναγκαιότητα της ΝΕΠ. Δηλαδή, για τη ζωτική ανάγκη που, με επίδικο ζήτημα την επιβίωση ή το τέλος της Επανάστασης, υποχρέωνε τους μπολσεβίκους να κάνουν «δύο βήματα πίσω» και να επαναφέρουν σε ένα ελεγχόμενο βαθμό (αλλά να επαναφέρουν!) τις καπιταλιστικές εμπορευματικές σχέσεις παραγωγής, συνεργαζόμενοι και με ξένους κεφαλαιούχους».

Τελικό συμπέρασμα: Η μνημονιακή πολιτική του λενινίσκου-σταλινίσκου mister Tsipra είναι καθαρά και ξάστερα αριστερή, χωρίς αμφιβολίες και εισαγωγικά. Και αριστεροί με εισαγωγικά, είναι όλοι όσοι λένε το αντίθετο!

(ΥΓ): Και βέβαια, εκτός από την ΝΕΠ των Λένιν- Στάλιν, υπάρχει και η πιο σύγχρονη «ΝΕΠ», της Κίνας (γεια σας συντρόφια του ΕΚΚΕ!). Που επέστρεψε στον καπιταλισμό –και μάλιστα υπό την πιο άγρια μορφή του- με κομμουνιστικό καθεστώς. Αλλά και η περίπτωση της Κούβας των Κάστρο (συντρόφια, venceremos!), που είναι μία από τα ίδια!